Τα καλύτερα online μαθήματα κρασιού για το 2021

Τα καλύτερα online μαθήματα κρασιού για το 2021

Με την αναβολή πολλών εκδηλώσεων και την μεταφορά τους στον ψηφιακό χώρο, όπως είναι φυσικό, το ίδιο θα εφαρμοζόταν και για τα μαθήματα κρασιού και γευσιγνωσίας. Οι λάτρεις του κρασιού, αλλά και οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, τις ικανότητες γευσιγνωσίας τους και να αποκτήσουν πιστοποιήσεις θα αρκεστούν προς το παρόν στην διαδικτυακή εκπαίδευση. Αυτά δεν είναι κακά νέα όμως, αφού οι διάφορες πλατφόρμες εκπαίδευσης προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών για όλα τα επίπεδα γνώσεων. Εμείς για την καλύτερη ενημέρωσή σας, συγκεντρώσαμε τα πέντε καλύτερα online μαθήματα που αφορούν το κρασί για το 2021.

1. Wine Tasting: Sensory Techniques by University of California (Coursera)

Το εμπόριο κρασιού είναι ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο. Το κρασί, με τις πολυπλοκότητες και την ποικιλία του, κατάφερνε πάντα να κερδίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Εάν σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια καριέρα στη βιομηχανία κρασιού, είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε ικανότητες στην δοκιμή κρασιών. Το συγκεκριμένο course από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σας παρουσιάζει τις ποικιλίες των κρασιών και τις φυσιολογικές πτυχές μιας γευσιγνωσίας κρασιού. Θα μάθετε πώς να οργανώνετε τη δική σας γευσιγνωσία, να συγκεντρώνετε ένα αισθητηριακό λεξιλόγιο, να εξετάζετε τα ελαττώματα ενός κρασιού και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό τους. Στο τέλος του μαθήματος, θα έχετε την ευκαιρία να επιδείξετε τις γνώσεις που αποκομίσατε αξιολογώντας ένα κρασί και η εργασία σας αυτή θα αξιολογηθεί από τους συμμαθητές σας.

Βασικά πλεονεκτήματα: (χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει)

  • Μαθαίνετε για διαφορετικές πτυχές της αξιολόγησης ενός κρασιού και της γευσιγνωσίας
  • Μαθαίνετε πώς να αναπτύξετε: βασικές δεξιότητες με την τυφλή γευσιγνωσία, γευστικά πρότυπα για τη βελτίωση του αισθητήριου λεξιλογίου σας, οσφρητικά πρότυπα για την ανίχνευση ελαττωματικών κρασιών και προσωπικά βαθμολογικά κριτήρια για κρασιά και τρόφιμα
  • Η εργασία που θα αξιολογήσουν οι συμμαθητές σας θα σας βοηθήσει να τεστάρετε τις γνώσεις σας
  • Θα αποκτήστε πρόσβαση σε εκπαιδευτικά βίντεο, τεστάκια και υλικό ανάγνωσης
  • Το συγκεκριμένο course είναι βασικού επιπέδου και δεν απαιτεί προηγούμενη γνώση 
  • Παρέχει ευέλικτες προθεσμίες που σας επιτρέπουν να ορίσετε εσείς την ταχύτητα μάθησης

Διάρκεια: την ορίζετε εσείς 

Βαθμολογία: 4,8 στα 5

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

2. James Suckling Teaches Appreciation of Wine (Masterclass)

Αν είστε γνώστης του κρασιού, θα απολαύσετε αυτό το masterclass από τον παγκόσμιο κριτικό James Suckling. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων από την ιστορία ενός κρασιού, μέχρι πως το έδαφος και το κλίμα επηρεάζουν την αμπελουργία, ενώ διερευνώνται οι διαφορετικοί συνδυασμοί κρασιού και φαγητού. Θα μάθετε τεχνικές γευσιγνωσίας, που περιλαμβάνουν και την κάθετη γευσιγνωσία και δοκιμή βαρελιού. Μετά το πέρας του μαθήματος, θα μάθετε πως μπορείτε να αποθηκεύσετε και να επιμεληθείτε ένα κρασί στο κελάρι του σπιτιού σας.

Βασικά πλεονεκτήματα:

  • Μαθαίνετε για τη γευσιγνωσία και τη διαδικασία για την αξιολόγηση της ποιότητας του κρασιού χρησιμοποιώντας την κλίμακα 100 πόντων
  • Κατανοείτε τις γεύσεις, τις δομές, τις υφές, το άρωμα και την οξύτητα του κρασιού
  • Γνωρίζετε και εμπνέεστε από την ιστορία πίσω από την παγκοσμίου φήμης οικογένεια οινοπαραγωγών
  • Μαθαίνετε πώς να αποκτήσετε μια συλλογή κρασιών και να παραγγείλετε τον σωστό συνδυασμό κρασιού και φαγητού για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία 

Διάρκεια: την ορίζετε εσείς 

Βαθμολογία: 4,5 στα 5

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

3. Wine: Everything You Want to Know, Taught by a Winemaker (Udemy)

Αυτό το μάθημα σας λέει απλώς, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κρασί: την ιστορία του, πώς προετοιμάζεται, ποιες είναι οι εργασίες στον αμπελώνα, πώς δοκιμάζουμε ένα κρασί, πώς μιλάμε για το κρασί, πώς να συνδυάσουμε κρασί και φαγητό και πού και πώς αγοράζουμε ένα κρασί. Το μάθημα παραδίδεται από έναν εξειδικευμένο οινοποιό, που θα σας καθοδηγήσει στο ταξίδι του να μετατραπείτε από αρχάριο σε γκουρού του κρασιού. Αυτό το course προτείνεται για αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν όλες τις πτυχές του κρασιού. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα είστε σίγουροι για τις γνώσεις σας στην κατανάλωση κρασιού.

Βασικά πλεονεκτήματα:

  • Το μάθημα καλύπτει όλο το φάσμα του κρασιού και της γευσιγνωσίας 
  • Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ανεξαρτήτως του επιπέδου γνώσεων σας
  • Θα αποκτήστε πρόσβαση σε βιντεο-διαλέξεις, συχνές ερωτήσεις, διαφάνειες και άρθρα
  • Θα λάβετε μια λίστα προτεινόμενων πηγών, που θα σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε τη μάθησή σας
  • Το μάθημα είναι προσβάσιμο μέσω κινητού ή τηλεόρασης
  • Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό 

Διάρκεια: την ορίζετε εσείς

Βαθμολογία: 4,5 στα 5

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

4. Online Wine School (Napa Valley Wine Academy)

Η διαδικτυακή σχολή κρασιού της Napa Valley Wine Academy προσφέρει διάφορα μαθήματα πιστοποίησης για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το Napa Valley Wine Expert, το πρόγραμμα Society of Wine Educators CSW, το πρόγραμμα Wine 101, τα μαθήματα Wine & Spirit Education Trust (WSET) επιπέδου 1-4, τα μαθήματα SommDay του Tim Gaiser και το μάθημα The American Wine Expert. Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να επιλέξουν μαθήματα βασικού επιπέδου για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους. Οι επαγγελματίες στην βιομηχανία ποτών, από την άλλη, μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που δίνουν πιστοποιήσεις και να εκτοξεύσουν την καριέρα τους. Τα μαθήματα καλύπτουν διάφορα θέματα όπως τα κρασιά, τύπους κρασιών, το σάκε, οινοπνευματώδη ποτά, γευσιγνωσία, διαχείριση κρασιού, πωλήσεις κρασιών και οινικές επιχειρήσεις.

Βασικά πλεονεκτήματα:

  • Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 19 επιλογές μαθημάτων 
  • Τα μαθήματα παραδίδονται μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων, εργαστηρίων, συνεδριών προπόνησης one-to-one και βίντεο
  • Οι μαθητές έχουν πρόσβαση στο υλικό μελέτης και σε άλλες πηγές, τις οποίες έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν
  • Τα μαθήματα καλύπτουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με το κρασί – από τους τύπους κρασιού έως τη διαχείριση οίνου και την οινική επιχείρηση
  • Μπορείτε να βρείτε μαθήματα τόσο για τους λάτρεις του κρασιού, όσο και για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας ποτών
  • Τα μαθήματα σας προετοιμάζουν για εξετάσεις πιστοποίησης
  • Διατίθενται μαθήματα για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους

Διάρκεια: Μεταβλητή

Βαθμολογία: 4.4 στα 5

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

5. Wine in 9: The Complete Wine Tasting Course (Udemy)

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα για τη γευσιγνωσία κρασιού, αυτό το μάθημα είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε. Ανησυχείτε όταν χρειάζεται να επιλέξετε ένα κρασί από τον κατάλογο των εστιατορίων; Δυσκολεύεστε να εντοπίσετε το άρωμα και τη γεύση του κρασιού; Αναρωτιέστε τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι όροι στην ετικέτα κρασιού; Δεν είστε σίγουροι ποιο κρασί συνδυάζεται με ποιο φαγητό; Αυτό το course στοχεύει στο να σας διδάξει πώς να αντιμετωπίσετε τέτοια εμπόδια στην απόλαυση του κρασιού σας. Το μάθημα παραδίδεται από έναν ειδικό οινοποιό και έμπειρο εκπαιδευτικό και υπόσχεται να σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία της γευσιγνωσίας. Θα μάθετε πώς οι διαδικασίες καλλιέργειας σταφυλιών και οινοποίησης επηρεάζουν τη μυρωδιά και τη γεύση του κρασιού, τις τεχνικές για την εκπαίδευση της μνήμης σας στην ανίχνευση αρωμάτων και μια προσέγγιση 3 βημάτων για τη βελτίωση των γνώσεών σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να ρίξετε μια ματιά και στα μαθήματα μαγειρικής τους.

Βασικά πλεονεκτήματα:

  • Το μάθημα απευθύνεται στους λάτρεις του κρασιού που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους 
  • Μαθαίνετε τη διαδικασία γευσιγνωσίας βήμα προς βήμα
  • Θα έχετε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό με δυνατότητα λήψης
  • Αυτό το μάθημα είναι προσβάσιμο μέσω κινητού ή τηλεόρασης
  • Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό

Διάρκεια: την ορίζετε εσείς

Βαθμολογία: 4,6 στα 5

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

Πηγή: Digitaldefynd

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2021/03/12/kalamaria_gemista_me_pligouri_kai_laxanika/