Αφράτα Cinnamon Rolls

Αφράτα Cinnamon Rolls

Ώρα για ένα γλυκάκι! Για σήμερα έχουμε κάτι απλό, εύκολο και πεντανόστιμο. Ένα γλυκάκι που έχει γίνει ανάρπαστο τον τελευταίο καιρό και όλοι θέλουν να το δοκιμάσουν ή να το φτιάξουν. Ο λόγος για τα ρολάκια κανέλας ή cinnamon rolls, ένα γλυκό που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και θα ικανοποιήσει αποτελεσματικά την ανάγκη σας για γλυκό! Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε αφράτα και πεντανόστιμα cinnamon rolls με ένα κολασμένο γλάσο από τυρί κρέμα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 3 ώρες

Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Υλικά για 6-8 μερίδες:

Για τη ζύμη:

250 ml. χλιαρό γάλα 

2 αυγά, μεσαίο μέγεθος

700 γρ. αλεύρι, ιδανικά αυτό που χρησιμοποιείτε για τσουρέκι

80 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

9 γρ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

200 γρ. ζάχαρη, καστανή

5 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

4 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο

Για το γλάσο:

120 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.γ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με την ζύμη.

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μισή ζάχαρη και το αλάτι. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, ανάβουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ζεσταίνουμε το μείγμα. Μόλις ζεσταθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ύστερα, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί.

Έπειτα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το γάλα και χτυπάμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη. Με το που δούμε ότι πάει να σχηματιστεί η ζύμη, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα 2 αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι, προσθέτουμε το βούτυρο στον κάδο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, την αφαιρούμε από τον κάδο και την αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη ή με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια με μιάμιση ώρα περίπου.

Πάμε τώρα να φτιάξουμε τη γέμιση. 

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το βούτυρο και το λιώνουμε ανακατεύοντας το με ένα κουτάλι.

Μόλις λιώσει, μεταφέρουμε το βούτυρο ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, δημιουργώντας μία υγρή πάστα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.

Ύστερα, αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, μεταφέρουμε τη ζύμη μας, και την πασπαλίζουμε με αλεύρι και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 40×50 εκ.

Αφού την ανοίξουμε, απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι ή με τα χέρια. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ζυμαριού (αυτή που έχουμε μπροστά μας δηλαδή) τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη και τσιμπάμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια, ώστε το τελείωμα της να κλείσει καλά.

Κόβουμε τις άκρες, διότι έχουν αρκετό ψωμί και λίγη γέμιση και αμέσως μετά, τεμαχίζουμε το ρολό με ένα μαχαίρι σε 10-12 ίσες κάθετες φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, παίρνουμε το βούτυρο, αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια σε κάθετη διάταξη, το ένα δίπλα στο άλλο.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μία μεμβράνη ή με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρολάκια για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 30-40 λεπτά.

Όσο ψήνονται τα ρολάκια ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη άχνη, το τυρί μασκαρπόνε και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι το γλάσο να αποκτήσει μία λεία και κρεμώδη υφή. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Μόλις ψηθούν τα cinnamon rolls, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά περίπου. Τα στολίζουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Giorgos Tsoulis

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2021/05/13/9_logoi_pou_agapame_to_italiko_krasi/