Ταλιατέλες με σολομό και βότκα

Ταλιατέλες με σολομό και βότκα

Επιστρέφοντας από τις γιορτές του Πάσχα, μετά από το ανελέητο φαγοπότι, θέλουμε μια ελαφριά, δροσερή, καλοκαιρινή συνταγή! Και τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι από μια μακαρονάδα με σολομό! Αλλά επειδή είμαστε και Wine Lovers, ή μάλλον σε αυτή την περίπτωση Booze Lovers, η σημερινή μας συνταγή έχει ένα μικρό twist που την απογειώνει! Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε ταλιατέλες με σολομό και βότκα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά

Υλικά για 3-4 μερίδες

500 γρ. ταλιατέλες

250 γρ. φρέσκο σολομό χωρίς δέρμα και κόκκαλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

50 ml βότκα

250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

100 γρ. τυρί κρέμα

Ξύσμα από 2 λάιμ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο προτείνει η συσκευασία. Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και κρατάμε 200ml από το νερό του βρασίματος.

Κόβουμε το σολομό σε πλάγιες λεπτές φέτες πάχους 2 εκ. 

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σολομό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Ρίχνουμε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και έπειτα, προσθέτουμε και το νερό από τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις ταλιατέλες μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και τα σερβίρουμε ζεστά.

Συνεχίζοντας το twist μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί και ένα σφηνάκι με βότκα και λίγο λάιμ. Αν όμως είστε πιο παραδοσιακοί, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα δροσερό ποτήρι Πλαγιές Γερακιών του 2019 από το κτήμα Αβαντίς!

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Giorgos Tsoulis

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2021/04/28/krasia_apo_ta_nisia/