Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κολοκύθα και γλυκό κρασί

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κολοκύθα και γλυκό κρασί

Το κρύο έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά πλέον. Τι θα ήταν καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο χειμερινό πιάτο που θα καταπλήξει τους αγαπημένους σας και θα σας ζεστάνει αυτά τα κρύα βράδια του χειμώνα. Μοσχάρι με κολοκύθα και γλυκό κρασί στην κατσαρόλα.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

500γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα), κομμένο σε μικρές μπουκιές

400γρ. κολοκύθα, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με το κρέας)

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ντομάτα τριμμένη

1-2 κ.σ. αλεύρι

½ φλιτζάνι γλυκό κρασί Μοσχάτο

1 ½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου

4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

½ κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την κολοκύθα πασπαλισμένη με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Βγάζετε την κολοκύθα και την κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το μοσχάρι πασπαλισμένο με αλάτι, πιπέρι, πουδραρισμένο με αλεύρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το μοσχάρι και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Βάζετε ξανά το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 2 λεπτά.

Προσθέτετε την ντομάτα, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μοσχαράκι να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Ρίχνετε την κολοκύθα, ανακινείτε την κατσαρόλα να ανακατευτούν και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν το κρέας και κολοκύθα και να χυλώσει η σάλτσα.

Τip του μάγειρα: Το κρέας θέλει καλό σοτάρισμα για να μη χάσει τα υγρά του και στεγνώσει.

Συνδυάστε το με το αγαπημένο σας κόκκινο ξηρό Merlot.

Εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος

Ένας εναλλακτικός τρόπος να έχει μια πιο όμορφη παρουσίαση το πιάτο σας είναι να σκαλίσετε το εσωτερικό της κολοκύθας, ώστε να δημιουργήσετε ένα μπολ μέσα στο οποίο θα σερβίρετε το φαγητό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Olivemagazine.gr

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2020/11/23/oi_kalyteroi_afrodeis_oinoi_tis_agoras_gia_to_2020_/