Μια φανταστική συνταγή μοσχαριού με σάλτσα κόκκινου κρασιού για τις κρύες νύχτες μπροστά στο τζάκι…
Μερίδες: 4-6
Χρόνος Μαγειρέματος: 45′
Υλικά
- 680 γραμμ. μπρόκολο και κουνουπίδι, κομμένα σε τουφίτσες
- 4 βλασταράκια θυμάρι
- 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι Kosher
- 7 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο και χωρίς αλάτι, κομμένο σε κύβους
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτο, 450 γραμμ. η κάθεμία
- 2 μικρά κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C. Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, ανακατεύουμε τις μπριζόλες με το θυμάρι, με 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις απλώνουμε και ρίχνουμε πάνω τους 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 2ο
Στο μεταξύ, σε μια σωτέζα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις μπριζόλες πασπαλίζοντας πάλι με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία γυρίζοντας τις μπριζόλες μας κάθε τόσο, για περίπου 12-15 λεπτά. Εάν έχουμε θερμόμετρο για το ψήσιμο τότε το καρφώνουμε στο παχύτερο τμήμα της μπριζόλας και περιμένουμε να δείξει 50°C. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Δεν ξεπλένουμε τη σωτέζα μας.
Βήμα 3ο
Στην ίδια σωτέζα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως, για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα συστατικά μας και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τη σωτέζα από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά, ανακατεύοντας, τις υπόλοιπες 5 κουταλιές βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
Καλή όρεξη με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!