Αυτό το πιάτο, δροσιστικό και υγιεινό, θα σας συναρπάσει αφού μυρίζει θάλασσα!
Συνδυάστε το με ένα ώριμο sauvignon blanc, γεμάτο γεύσεις εσπεριδοειδών και τρυφερά βότανα και …. Καλό Καλοκαίρι!
Tacos με ψάρι, εσπεριδοειδή, αγγούρι και μεξικάνικη σάλτσα Pico de Gallo!
Μερίδες 6 (2 tacos ανά μερίδα)
Υλικά για Μαρινάδα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό lime
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ancho chile
Υλικά για dressing με εσπεριδοειδή και αγγούρι
227 γραμ. αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή ανάλογα με τις ανάγκες
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένη πιπεριά σεράνο
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό lime
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ή ανάλογα με την προτίμηση
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα Pico de Gallo
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή ανάλογα με τις ανάγκες
680 γραμ. ώριμες ντομάτες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 μικρή πιπεριά jalapeño, ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρους
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο κόλιανδρο
Υλικά για την κρέμα
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
1/4 φλιτζάνι sour cream χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας χυμό lime
Ψάρι
658 γραμ. φιλέτο γλώσσας ψαριού
12 τορτίγιες καλαμποκιού 12 εκατοστών
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Για τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα ρηχό πιάτο. Τριάντα λεπτά πριν το ψήσιμο, ρίχνουμε τα ψάρια στη μαρινάδα και τα αφήνουμε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο.
- Για το dressing με αγγούρι και εσπεριδοειδή: Πασπαλίζουμε τα αγγούρια και το κόκκινο κρεμμύδι με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να τα στραγγίξουμε από το περίσσειο νερό. Ακριβώς πριν το σερβίρισμα, αναμειγνύουμε και τα υπόλοιπα συστατικά και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
- Για τη σάλτσα pico de gallo: Τοποθετούμε το σκόρδο σε ένα ξύλο κοπής και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο τμήμα του μαχαιριού μας, “χτενίζουμε” το αλάτι με το σκόρδο για να κάνουμε μια πάστα. Πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα συστατικά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να μας χρειαστούν.
- Για την κρέμα: Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Για το ψάρι: Αλείφουμε τη σχάρα μας με λάδι. Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα ψάρια με λίγη από τη μαρινάδα μας, για 3 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες καλαμποκιού στη σχάρα για περίπου 20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά και μετά τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο. Κρατάμε τις τορτίγιες ζεστές με τη χρήση της θερμότητας απευθείας από τη σχάρα.
- Για κάθε τορτίγια: Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το dressing με αγγούρι και εσπεριδοειδή στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Κόβουμε κάθε γλώσσα ψαριού στη μέση και σπάμε σε νιφάδες το μισό πάνω σε κάθε τορτίγια. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα pico de gallo πάνω από το ψάρι σε κάθε τορτίγια. Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα κάθε τορτίγια. Διπλώνουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε!
Πηγή: napavintners.com