Σοκολατένια brownies με γλυκό κρασί και cranberries

Σοκολατένια brownies με γλυκό κρασί και cranberries

Η ενότητα των συνταγών μας έχει σοβαρή έλλειψη… στα γλυκά!
Είναι καθήκον μας λοιπόν να διορθώσουμε αυτό το λάθος!
Ο συνδυασμός κρασιού και γλυκών είναι εξαιρετικά διαδεδομένος και λαχταριστός κατά την άποψή μας. Όντας Wine Lovers, λατρεύουμε όταν παντρεύονται το κρασί με τα γλυκά, γιατί τους δίνει μια έξτρα γευστική λεπτομέρεια. Σήμερα, σας προτείνουμε μια συνταγή-κόλαση στην οποία δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε! Σοκολατένια brownies με γλυκό κρασί και cranberries!

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά

Υλικά για 16 μερίδες: 

¾ φλιτζανιού κρασί Μαυροδάφνη

½ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερις

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. αλάτι

125 γρ. βούτυρο

170 γρ. κουβερτούρα

3 μεγάλα αυγά

300 γρ. ζάχαρη

30 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα κράνμπερις και τη Μαυροδάφνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μια ώρα ή και παραπάνω αν το επιθυμούμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τώρα, θα λιώσουμε την κουβερτούρα. Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και το τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, για να λιώσουν. Τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν. Μόλις έχουν λιώσει, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και στο λιωμένο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας ενδιάμεσα πολύ έντονα με το σύρμα (αυγοδάρτη) ώστε να μην ψηθεί το αυγό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη, καθώς επίσης και το κακάο και τα ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ, λίγο από το μείγμα των κράνμπερις με το κρασί και λίγο-λίγο το αλεύρι, ώσπου να ρίξουμε όλες τις ποσότητες των υλικών μέσα στο σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Περνάμε στις οδηγίες ψησίματος. Για να ψήσουμε τα brownies χρειαζόμαστε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 25Χ25. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας μεγαλύτερο από το ταψί, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης. Το στύβουμε καλά και το ανοίγουμε προσεκτικά να μην σκιστεί. Το απλώνουμε στο ταψί, στρώνοντας το καλά ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματά του. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των brownies.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Για να σιγουρευτείτε ότι τα brownies έχουν ψηθεί καλά, θα βάλετε ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, σημαίνει ότι το μείγμα έχει ψηθεί. Βγάζουμε τα brownies από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν. Για να τα βγάλουμε από το ταψί χωρίς να σπάσουν, πιάνουμε τη λαδόκολλα από τις δύο απέναντι πλευρές και τη σηκώνουμε. Κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι και σερβίρουμε. 

Σημείωση για τη συνταγή

Για να τα διατηρήσουμε, τα κρατάμε για 4-5 μέρες καλά σκεπασμένα, ώστε να μην στεγνώσουν και να παραμείνουν μαλακά. Από την 3η μέρα, καλό θα είναι να βάλουμε όσα κομμάτια έχουν μείνει στο ψυγείο και κάθε φορά να βγάζουμε ένα κομμάτι μισή ώρα πριν το καταναλώσουμε.

Αν θέλετε ακόμη περισσότερες πινελιές του κρασιού, φυσικά μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ποτήρι Μαυροδάφνη Πατρών.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Laxtaristes Syntages

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2021/01/21/vegan_krasia_ola_osa_prepei_na_gnorizete/