Linguini Μπολονέζ με κόκκινο κρασί!

Linguini Μπολονέζ με κόκκινο κρασί!

Έχετε κόκκινο κρασί που έχει περισσέψει; Τότε θα λατρέψετε αυτήν την απλή συνταγή και το κρασί σας δεν θα πάει χαμένο!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Μερίδες: 4

Linguini Μπολονέζ με κόκκινο κρασί!

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

450 γραμμάρια μοσχάρι (κατά προτίμηση την ελιά)

1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό

3/4 του φλυτζανιού γάλα πλήρες

36 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους

1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

450 γραμμάρια ζυμαρικά linguine

1/2 του φλυτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βήμα Πρώτο

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε, θρυμματίζοντας το με ένα κουτάλι, έως ότου το κρέας μας δεν είναι πλέον ροζ (5 έως 7 λεπτά).

Βήμα Δεύτερο

Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν, για περίπου 4-6 λεπτά.

Βήμα Τρίτο

Προσθέτουμε το γάλα, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα μας.

Βήμα Τέταρτο

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα μας να δέσει, για 15-20 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το μαϊντανό.

Βήμα Πέμπτο

Εν τω μεταξύ,  μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

Πηγή: realsimple.com