Καπνιστές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ !

{winelovers.gr}-{Καπνιστές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ}-{220318}

Οι ζεστές φτερούγες κοτόπουλου πηγαίνουν χέρι-χέρι με αθλητικές βραδιές. Όταν, βέβαια κανείς έχει και την ικανότητα να τις κάνει καπνιστές, τότε η γεύση αυτού του πιάτου απογειώνεται!

Αυτή η συνταγή μπορεί πολύ εύκολα να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί. Τις φτερούγες μπορείτε να τις καπνίσετε έως και 3 ημέρες νωρίτερα και να τις βάλετε στην κατάψυξη. Ύστερα, τις ψήνετε στους 200 °C ή αν τις θέλετε πιο τραγανές μπορείτε να τις τηγανίσετε.

Τις φτερούγες μπορούμε να τις μαγειρέψουμε στο φούρνο του σπιτιού μας: απλώς προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας υγρό καπνίσματος σε άλμη. Αφού έχουμε μουλιάσει τις φτερούγες στην άλμη τις τινάζουμε και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με λίπος. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 °C.

Η λευκή σάλτσα μπάρμπεκιου είναι κύριο προϊόν της Αλαμπάμα. Αν έχετε όρεξη για μπλε τυρί, προσθέστε μερικό σε αυτήν την συνταγή – είναι πεντανόστιμο! Οι πιο παραδοσιακές σάλτσες μπάρμπεκιου είναι, επίσης, μια καλή εναλλακτική για αυτήν την συνταγή.

Υλικά:

  • 4 λίτρα νερό
  • 1 φλυτζάνι αλάτι kosher
  • 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2,5 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
  • Μπάρμπεκιου μαρινάρα (Συνταγή παρακάτω)
  • Λευκή Μπάρμπεκιου σάλτσα (Συνταγή παρακάτω)

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Σε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο, βάζουμε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως το αλάτι και η ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε τις φτερούγες. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  2. Βγάζουμε τις φτερούγες από το μείγμα και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το μπάρμπεκιου.
  3. Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και τους 135°C. Μαγειρεύουμε για 2 ώρες. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα που επιθυμούμε.

Μπάρμπεκιου Μαρινάρα – Υλικά

  • 1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού καγιέν
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλιές του γλυκού σπόρους σέλινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές του γλυκού σκούρο τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουταλιές του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες Μαγειρέματος

Αναμείξτε τα συστατικά. Θα βγουν περίπου 400 γραμμάρια.

Λευκή σάλτσα μπάρμπεκιου – Υλικά

  • 1 1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας παρασκευασμένο χρένο
  • Λίγο καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλυτζάνι ξύδι μηλίτη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • Kosher αλάτι (όσο επιθυμείτε)

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Συνδυάστε τα συστατικά και ανακατέψτε καλά. Θα βγουν περίπου 750 γραμμάρια λευκής BBQ σάλτσας!

Συνδυάστε με ένα κόκκινο κρασί το ίδιο έντονο με το πιάτο.

Καλή όρεξη!