Βραδιά γευσιγνωσίας με παλαιωμένα κόκκινα κρασιά

Βραδιά γευσιγνωσίας με παλαιωμένα κόκκινα κρασιά

Αυτήν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, η κάβα Mediterra Retreat θα ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχθεί 10 λάτρεις του κρασιού για να απολαύσουν 4 παλαιωμένα κόκκινα κρασιά ελληνικών αλλά και διεθνών αμπελώνων με την καθοδήγηση του γνωστού οινογράφου-γευσιγνώστη Γρηγόρη Κόντου, DipWSET.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει ένα private δείπνο με εκλεκτά κρεατικά. Οι ετικέτες που θα συνθέσουν την βραδιά γευσιγνωσίας περιλαμβάνουν:

  • Μαγικό Βουνό 2003, Νico Lazaridi [ΠΓΕ Δράμα, Ελλάδα]: Ένα μοναδικό Bordeaux blend (Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc) μιας εξαιρετικής χρονιάς.
  • Domaine Raymond, Usseglio & Fils Cuvée Impériale, Châteauneuf-du-Pape 2010 [Νότιος Ροδανός, Γαλλία]: Ένα μυθικό blend του Γαλλικού Νότου με το σχεδόν απόλυτο σκορ 99/100 από τον Robert Parker.
  • Torbreck, The Factor Shiraz 2002 [Barossa Valley, Νότια Αυστραλία]: Άλλο ένα 99/100 (RP) της βραδιάς από την καρδιά της Barossa.
  • Toro Albalá Don PX Convento Selección 1946 [DO Montilla-Moriles, Ισπανία]: Αυτό το ισπανικό ελιξίριο από σταφύλια Pedro Ximénez ήταν ξεχασμένο στα βαρέλια από την εποχή της λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εμφιαλώθηκε σε μόλις 825 φιάλες.

Το μενού απευθύνεται καθαρά σε κρεατοφάγους (μέχρι medium) για να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση αυτών των μοναδικών κρασιών και περιλαμβάνει πράσινες σαλάτες, ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου αλλά και βόειο χτένι, κρέατα ξηράς ωρίμανσης John Stone καθώς και τα επιβλητικά γιαπωνέζικα Kobe Wagyu.

Πότε γίνεται: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 20:30 – 23:30

Που γίνεται: Κάβα Mediterra Retreat, Αγίας Άννας 40420 Καπανδρίτι, Αττική 190 14 Ελλάδα, Τηλέφωνο:+30 693 290 5050

Κόστος Συμμετοχής: 200 € / άτομο

Πληροφορίες συμμετοχής: Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας στο dinner@mediterra.gr. Οι θέσεις συμμετοχής είναι αυστηρά 10 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: wineeventsgreece.com