7 αλήθειες που πρέπει να ξέρετε για το κρασί!

7 αλήθειες που πρέπει να ξέρετε για το κρασί!

Το κρασί είναι ένα από τα παλαιότερα ποτά στην ανθρώπινη ιστορία και γι’αυτό υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα που κάθε λάτρης του κρασιού πρέπει να γνωρίζει.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε 7 αλήθειες για το κρασί που δεν είναι ευρέως γνωστές.

1: Αρχαία Συνταγογράφηση οίνου

Όταν ο Ιπποκράτης συνταγογραφούσε συμπεριλάμβανε το κρασί ως αγωγή. Σχεδόν όλες οι αρχαίες συνταγές του Ιπποκράτη περιέχουν το κρασί ως θεραπεία για τους ασθενείς του.

2: Το κρασί και η υπερθέρμανση του πλανήτη (global warming)

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει έναν τεράστιο αντίκτυπο στην οινοποιία. Η υπερθέρμανση της γης επηρεάζει δραματικά τον τρόπο και τον τόπο που τα σταφύλια καλλιεργούνται και αναπτύσσονται καθώς και το αν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί η συγκομιδή τους.

3: Οι γυναίκες και το κρασί

Οι γυναίκες μεταβολίζουν το κρασί γρηγορότερα από τους άνδρες λόγω της φυσιολογικής σύνθεσης του στομάχου τους. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες έχουν ένζυμα στο στομάχι τους που εργάζονται ώστε να διασπούν και να μεταβολίζουν το κρασί, απλώς οι γυναίκες τυχαίνει να έχουν περισσότερα τέτοια ένζυμα.

4: Η προέλευση του Shiraz

Πιστεύεται ότι το σταφύλι Shiraz έχει προέλευση από το Ιράν, μια μουσουλμανική χώρα στην οποία οι άνθρωποι δεν πίνουν κρασί. Το κρασί απαγορεύθηκε σε σχεδόν όλες τις μουσουλμανικές χώρες περίπου 10 χρόνια μετά τον θάνατο του Προφήτη Μωάμεθ, του οποίου ο θάνατος χρονολογείται στα 632 μ.Χ.

5: Το κρασί και τα αντιοξειδωτικά

Θα έπρεπε να πιείτε 20 ποτήρια χυμό μήλου για να λάβετε τα ίδια αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε ένα ποτήρι κρασί. Εάν πάλι προτιμάτε τον χυμό πορτοκάλι, τότε η δόση μειώνεται στα επτά ποτήρια.

6: Οι οργανικές ενώσεις στο κρασί

Το κρασί έχει τόσες πολλές οργανικές ενώσεις που η δομική του σύνθεση θεωρείται πιο πολύπλοκη από εκείνη του ορού αίματος. Ο ορός αίματος είναι εκείνο το υγρό που μένει όταν το ινωδογόνο, τα ερυθρά και τα λευκά κύτταρα του αίματος αφαιρεθούν.

7: Το κελάρι του Τιτανικού

Στο ναυάγιο του Τιτανικού υπάρχει ένα από τα παλαιότερα κελάρια κρασιών. Παρόλο που το ναυάγιο του υπερωκεάνιου βρίσκεται περίπου 3800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τα περισσότερα μπουκάλια κρασί βρέθηκαν άθικτα!