Ταξιδεύοντας: Το Μουσείο Κρασιού στη Σαντορίνη!

Ταξιδεύοντας: Το Μουσείο Κρασιού στη Σαντορίνη!

Το Μουσείο Κρασιού στη Σαντορίνη βρίσκεται μέσα σε μια φυσική σπηλιά και είναι το μοναδικό στο είδος του σε όλη τη χώρα.

Ταξιδεύοντας: Το Μουσείο Κρασιού στη Σαντορίνη!

Βρίσκεται οκτώ μέτρα κάτω από το έδαφος, είναι μήκους 300 μέτρων και έχει το σχήμα του λαβυρίνθου. Το Μουσείο παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και τη ζωή των αμπελουργών στη Σαντορίνη από το 1600.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε παραστάσεις από την ιστορία του κρασιού. Διατίθενται ένας αυτόματος, ηχητικός οδηγός σε δεκατέσσερις γλώσσες καθώς και ένας γραπτός οδηγός σε είκοσι δύο διαφορετικές γλώσσες.

Τα στάδια της διαδικασίας οινοποίησης, καθώς και ολόκληρο το φάσμα των μηχανημάτων παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά. Μπορείτε να γνωρίσετε τα στάδια του κλαδέματος και του οργώματος των αμπελώνων, τη συγκομιδή και το ζύγισμα των σταφυλιών. Τα σπάνια εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων και εργαλείων οινοποιίας, θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο!

Τέλος, μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά που παράγει σήμερα το οινοποιείο, σε μια ειδικά σχεδιασμένη περιοχή γευσιγνωσίας. Ο κυκλαδίτικος πολιτισμός και η διαδικασία της οινοποίησης θα μείνουν στη μνήμη σας για πάντα!

Για τις ώρες λειτουργίας του μουσείου, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.

Πηγή: visitgreece.gr