Προκήρυξη Προγράμματος «Σύγχρονες Τεχνικές Καλλιέργειας της Αμπέλου και Οινοποιίας», ΕΥ: Ν. Νικολάου- Σ. Κουνδουράς

Wine harvesting
Man in vineyard picking grapes

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

«Σύγχρονες Τεχνικές Καλλιέργειας της Αμπέλου και Οινοποιίας»

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Σύγχρονες Τεχνικές Καλλιέργειας της Αμπέλου και Οινοποιίας».

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν Καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας και του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ., Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικοί Επιστήμονες του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του προγράμματος αυτού αποτελεί η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος μέσω της καλλιέργειας της αμπέλου και της παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων.

Απευθύνεται κυρίως σε αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιούς της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και σε άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου, την οινοποίηση και την παραγωγή αποσταγμάτων τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Οι γνώσεις αυτές θα συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των αμπελώνων από την εγκατάσταση των φυτών μέχρι και την παραγωγή, αλλά και την πληρέστερη κατανόηση των μεθόδων οινοποίησης και απόσταξης.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο είναι διάρκειας 130 ωρών και περιλαμβάνει δύο ενότητες (Α και Β) οι οποίες αφορούν αντίστοιχα την Καλλιέργειας της Αμπέλου και την Οινοποιία. Περιλαμβάνει διδασκαλία και ανάλογη πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Αμπελουργίας και τον πειραματικό αμπελώνα του Α.Π.Θ., καθώς επίσης και επισκέψεις σε οινοποιεία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ