Ο 1ος Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος είναι γεγονός!

Ο 1ος Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος είναι γεγονός!

Τα μικρά, οικογενειακά οινοποιεία της Ελλάδας βρέθηκαν και μίλησαν για το κοινό τους όραμα που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οινοποιίας στη χώρα μας, ιδρύοντας έτσι τον 1ο Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών!

Οι εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου συναντήθηκαν στις 16 Απριλίου όπου και ενώθηκαν κάτω από την ίδια ομπρέλα με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου τους στο χώρο του κρασιού.

Τα οικογενειακά οινοποιία εκτός του ότι διαθέτουν αγνή πρώτη ύλη και μεράκι για το αμπέλι και το κρασί, γνωρίζουν καλά την ελληνική γη και έχουν το πείσμα να κάνουν την παρουσία τους και τη συμβολή τους αισθητή στην ελληνική αγορά του κρασιού.

Στα σχέδια τους, τα οποία προέκυψαν στα πλαίσια της Πρώτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου συμπεριλαμβάνονται: ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν στην οινοποιία στην Ελλάδα, η αποτελεσματική συμβολή στην εξέλιξη του κρασιού σε επιχειρηματικό, επιστημονικό, πολιτικό, θεσμικό και εμπορικό επίπεδο, ο κλάδος της οινοποιίας και τα θέματα που χρειάζονται έρευνα, καθώς και η προώθηση των νέων αμπελουργών.

Η σύνθεση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Αθ. Ντούγκος (Πρόεδρος), Ι. Παπαργυρίου (Αντιπρόεδρος), Αικ. Μποσινάκη (Γ. Γραμματέας), Απ. Θυμιόπουλος (Ταμίας), Ελ. Διγενάκης, Ν. Πετρακόπουλος και Κ. Πυργάκης (Μέλη ΔΣ).

Πηγή: iefimerida.gr