Μπλε κρασί; Μα, τι είναι αυτό δηλαδή; Αρκετοί από τους παλιούς οινοποιούς δεν το βλέπουν με καλό μάτι, ενώ άλλοι το θεωρούν καινοτομία στη βιομηχανία παραγωγής κρασιού που έχει τη δική της μεγάλη ιστορία.
Η ισπανική εταιρεία Gik, πάντως, φτιάχνει κρασί σε μπλε χρώμα. Πώς; Εξάγει μια χρωστική ουσία από το δέρμα των κόκκινων σταφυλιών (η οποία ονομάζεται ανθοκυανίνη), η οποία εν τέλει δίνει αυτή την απόχρωση.
“Αυτή η διαδικασία δε γίνεται στο εργαστήριο“, δήλωσε ο ιδρυτής Taig Mac Carthy. “Όλα αυτά είναι χρωστικές ουσίες, προέρχονται από τη φύση, όπως και τα σταφύλια. Η παρασκευή είναι 100% φυσική”.
Τα συγκεκριμένα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες που βρίσκονται στην Ισπανία και τη Γαλλία. Χρειάστηκαν δύο χρόνια δοκιμών για να γίνει σωστή η συνταγή.
Το κρασί έχει πολύ γλυκιά γεύση και είναι παρόμοιο με το λευκό κρασί. Πωλείται σε περισσότερες από 25 χώρες σε τιμή περίπου 15-20 ευρώ.
Πηγή: http://uk.businessinsider.com/