Δοκιμάσαμε εννέα μεθόδους που προτείνονται για την ψύξη του κρασιού και καταλήξαμε σε μία που θα δροσίσει το μπουκάλι σας σε μόλις πέντε λεπτά.
Για το πείραμα, χρησιμοποιήσαμε 9 πανομοιότυπα μπουκάλια λευκό κρασί και τις ακόλουθες 9 μεθόδους που βρήκαμε στο διαδίκτυο ή ακούσαμε από φίλους:
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, με συνεχή ανατάραξη
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, χωρίς ανατάραξη
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και χωρίς αλάτι, χωρίς ανατάραξη
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και συσκευή immersion circulator ρυθμισμένη στους 7 ° C
- Κρασί μέσα σε πλαστική σακούλα zipper-lock στην κατάψυξη
- Μπουκάλι που τοποθετήθηκε οριζόντια, σε καταψύκτη
- Μπουκάλι που τοποθετήθηκε κάθετα, σε καταψύκτη
- Μπουκάλι τυλιγμένο σε ένα υγρό πανί, όρθιο, σε καταψύκτη
- Μπουκάλι που τοποθετήθηκε όρθια, στο ψυγείο
Σε κάθε φιάλη γράψαμε την μέθοδο ψύξης και παίρναμε τη θερμοκρασία κάθε μπουκαλιού ανά 5 λεπτά. Η θερμοκρασία δωματίου ήταν στους 22°C και η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού είναι στους 7 ° C.
Τα Αποτελέσματα
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, με συνεχή ανατάραξη 5 λεπτά
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, χωρίς ανατάραξη 11 λεπτά
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και χωρίς αλάτι, χωρίς ανατάραξη 15 λεπτά
- Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και συσκευή immersion circulator ρυθμισμένη στους 7 ° C 15 λεπτά
- Κρασί μέσα σε πλαστική σακούλα zipper-lock στην κατάψυξη 50 λεπτά
- Μπουκάλι που τοποθετήθηκε οριζόντια, σε καταψύκτη 60 λεπτά
- Μπουκάλι που τοποθετήθηκε κάθετα, σε καταψύκτη 85 λεπτά
- Μπουκάλι τυλιγμένο σε ένα υγρό πανί, όρθιο, σε καταψύκτη, μετά από 85 λεπτά σταματήσαμε και ακόμα το κρασί είχε θερμοκρασία 9 ° C
- Μπουκάλι που τοποθετήθηκε όρθια, στο ψυγείο, μετά από 85 λεπτά σταματήσαμε και ακόμα το κρασί είχε θερμοκρασία 15 ° C
Οπότε, η λύση είναι ο μεταλλικός κουβάς με πάγο. Κάτι ξέρουν οι sommeliers που σερβίρουν το κρασί!
Πηγή: go-wine