Η Wine Plus προτείνει οινική εκπαίδευση για όλους όσοι συνεχίζουν να αναζητούν μια ζωή με ποιότητα.
Ανανεωμένο το βασικό μας σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», απόσταγμα 20ετούς εμπειρίας, καταφέρνει να μας δώσει τα απαραίτητα «εφόδια-εργαλεία» για τη βαθύτερη κατανόηση του κρασιού. Μας βοηθά να γνωρίσουμε τη δουλειά του οινοπαραγωγού μέσα από την έκφραση του προϊόντος του.
Με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, ακολουθούμε βήμα-βήμα τα κεφάλαια του ολοκαίνουργιου εκπαιδευτικού υλικού μας και διερευνούμε τα
ΤΙ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟ του κρασιού:
– τι είναι το κρασί, πως φτιάχνεται και πως η ποικιλία του σταφυλιού επηρεάζει τη γεύση του
– πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πως η ηλικία του και η εσοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του
– πως δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί, μεταφράζοντας με σωστές λέξεις τις οπτικές, οσφρητικές και γευστικές εντυπώσεις μας
– ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό μας
– ποιο στυλ κρασιού μας ταιριάζει περισσότερο και πως απολαμβάνουμε κάθε φιάλη που επιλέγουμε.
Το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI’96.