Η Wine Plus μας προτείνει έναν υπέροχο ανοιξιάτικο περίπατο. Το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη με βόρεια κατεύθυνση και σε λιγότερο από μία ώρα θα βρεθούμε στη Γουμένισσα.
Το πρώτο οινοποιείο που θα επισκεφτούμε φτάνοντας στη ζώνη ανήκει στη Boutari, η οποία ήταν παρούσα στην περιοχή από παλιά. Πιστεύοντας στην ποιότητα του κρασιού της, συνέβαλλε ουσιαστικά στην αναβάθμισή του και το 1979, αμέσως μετά από την αναγνώρισή του ως Ονομασία Προέλευσης, κυκλοφόρησε το πρώτο εμφιαλωμένο κρασί με την ένδειξη Γουμένισσα. Θα το δοκιμάσουμε μετά από την ξενάγηση στο οινοποιείο, του οποίου οι δεξαμενές έχουν γυναικεία ονόματα!
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο οινοποιείο της οικογένειας Αϊδαρίνη. Οι φανατικοί φίλοι του κρασιού της Γουμένισσας δεν εννοούν εκδρομή στο Πάικο και τα χωριά του, χωρίς μία επίσκεψη στο καινούργιο οινοποιείο τους.
Πάνω στον δρόμο που οδηγεί στα Γιαννιτσά θα βρούμε τον αμπελώνα και το οινοποιείο του Κτήματος Χατζηβαρύτη, το πιο καινούργιο της ζώνης. Εδώ θα μας περιμένουν ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης και η Όλγα Ιακωβίδου για ξενάγηση και γευστική δοκιμή των κρασιών τους.
Η εκδρομή μας θα ολοκληρωθεί ιδανικά στην ταβέρνα Παρυφές στη Γρίβα. Στο φιλόξενο περιβάλλον της και ατενίζοντας τις καταπράσινες πλαγιές του Πάικου θα απολαύσουμε γευστικά ντόπια κρέατα και κατσικίσιο τυρί από τα κοπάδια.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, [email protected]