Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
Πληροφορίες Χάρτης Πίσω στον κατάλογο

Κτημα Χατζηγεωργιου

Κατηγορίες:
Περιγραφή Επιχείρησης
Κτήμα Χατζηγεωργίου ιδρύθηκε το 1952 από τον Βασίλειο Χατζηγεωργίου, ένας πρωτοπόρος οραματιστής και αγρότης. Διηύθυνε μια ιδιωτική αναδιανομή της γης και σχηματίζεται ένα κτήμα 18,5 στρεμμάτων της στην Κάριανη, στο νομό Καβάλας, στη βορειοανατολική Ελλάδα. Συνειδητοποίησε ότι το δυναμικό της περιοχής για την αμπελουργία και δημιούργησε μία από τις πρώτες συστηματικές αμπελώνες με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες. 

Η διαχείριση της περιουσίας πέρασε στα χέρια του ο γιος του Νικόλαος Χατζηγεωργίου, ο οποίος υλοποίησε μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση του αμπελώνα μέσα από σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα. Είχε συνειδητοποιήσει την αλόγιστη χρήση χημικών λιπασμάτων και είχε σοβαρές συνέπειες και στις δύο άτομα και το περιβάλλον. Στη συνέχεια, εντάχθηκε ένα έργο της συνολικής διαχείρισης, η οποία αργότερα έγινε ένα αναγνωρισμένο σύστημα βιολογικής γεωργίας. 

Συγχρόνως, πειραματίστηκε με την οινοποίηση, που παράγουν κρασί που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στην ευρύτερη περιοχή. Το 2006, ο Βασίλης Χατζηγεωργίου , ξεκίνησε τη δημιουργία ενός σύγχρονου και μεσογειακού στυλ οινοποιείο που θα είναι επίσης ανοικτό για το κοινό. Μοναδικός σκοπός τους είναι να συνεχίσει την μακρά οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Μοιράσου το: