Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Wine Professional & Sommelier Course | Φεβρουάριος -Μάρτιος 2019

11 Μαρτίου, 2019 @ 12:00 μμ - 6:00 μμ

Το MYCAVA.gr | Depot Des Vins φιλοξενεί το πιστοποιημένο Wine Professional & Sommelier Course στην Θεσσαλονίκη από την Genius In Gastronomy ,που απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του κρασιού και της εστίασης.
Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2019, θα πραγματοποιηθεί το πιστοποιημένο Wine Professional & Sommelier Course στην Θεσσαλονίκη, το οποίο απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του κρασιού και της εστίασης.

Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον το Wine Professionals Course είναι το απαραίτητο όργανο – εργαλείο για τους επαγγελματίες που θέλουν μια πλήρη και εμπεριστατωμένη κατάρτιση πάνω στο κρασί, που καλύπτει, βάσει διεθνών στάνταρντ και πρακτικών, μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

Το Wine Professionals Course προσφέρει ολοκληρωμένα και σφαιρικά το σύνολο των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων – ικανοτήτων που ένας σύγχρονος επαγγελματίας χρειάζεται. Έτσι θα αποκτήσουν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις που διαμορφώνονται σε ένα απαιτητικό και δύσκολο χώρο όπως είναι αυτός της εστίασης, του εμπορίου αλλά και του F&B management.

Στην διάρκεια του course πραγματοποιείται σειρά γευσιγνωσιών με πλήθος κρασιών από όλο τον κόσμο, με ορισμένα εξ’ αυτών να αποτελούν τα πιο αξιόλογα και πολλές φορές σπάνια παραδείγματα του είδους τους.

Στο τέλος του course διεξάγονται εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.

Θεματολογία:
Εισαγωγή στο κρασί (Αμπελουργία, οινολογία, terroir κ.λ.π)
Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών
Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Ασφάλεια τροφίμων
Συνδυασμός φαγητού – κρασιού
Service (Πρακτική εξάσκηση)
Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος
Αρχές marketing – Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων

Διάρκεια προγράμματος: 6 ώρες x 14 ημέρες = 84 ώρες
Ώρες σεμιναρίων: 12.00- 18.00

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

• Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
• Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019
• Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Μαρτίου 2019
• Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Μαρτίου 2019
• Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
• Δευτέρα 26 & Τρίτη 27 Μαρτίου 2019
• Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course : 870,00€ + ΦΠΑ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Μαρτίου, 2019
Ώρα:
12:00 μμ - 6:00 μμ
Ιστότοπος:
https://www.mycava.gr/gr/wine-professional-sommelier-course.html

Χώρος Διεξαγωγής

MYCAVA.gr by Depot des Vins
Bouboulinas 2 & Makrygianni
Kalamariá, 55134 GR
+ Χάρτης Google