Virtual γευσιγνωσία κρασιού: Η νέα πραγματικότητα που γίνεται hot trend!

Virtual γευσιγνωσία κρασιού: Η νέα πραγματικότητα που γίνεται hot trend!

Στις επηρεασμένες από την πανδημία δραστηριότητες, βρίσκεται και η γευσιγνωσία κρασιού.  Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, καθώς και οι περιηγήσεις στα οινοποιεία της χώρας μας και του εξωτερικού, έχουν προς το παρόν ανασταλεί. Επομένως, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να διεξαχθούν, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Ο τρόπος αυτός βρέθηκε στις virtual γευσιγνωσίες και τα online μαθήματα, που μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε την επαφή μας με τον κόσμο του κρασιού. Και μάλιστα το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία! Πλέον μπορείτε να επισκεφθείτε ένα οινοποιείο και να λάβετε μέρος σε γευσιγνωσίες από την άνεση του σπιτιού σας. 

Οι virtual γευσιγνωσίες κρασιού είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κοινωνικοποιηθούμε, να μάθουμε κάτι νέο και να ανακαλύψουμε νέα κρασιά. Είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος για να εξασκήσουμε τις γευστικές μας ικανότητες, χωρίς να χρειάζεται να πάμε μακριά. Με τις virtual γευσιγνωσίες, οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Μπορεί να δοκιμάσουμε ένα φρουτώδες Sauvignon Blanc από τη Νέα Ζηλανδία ή να απολαύσουμε ένα Cabernet Sauvignon από την Napa Valley. Ίσως ακόμη και να εμπνευστούμε για το επόμενό μας ταξίδι, όταν θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία. 

Επιπλέον, μέσα σε όλη την ευκολία, πολλοί από τους διοργανωτές αυτών των εκδηλώσεων, στέλνουν τα πακέτα με τα κρασιά που θα δοκιμάσετε, αλλά και τα εδέσματα που τα συνοδεύουν απευθείας στην πόρτα σας. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν οι ίδιοι τα κρασιά, υπάρχει η δυνατότητα της παράδοσης κατ’ οίκον είτε παραγγέλνοντας κατευθείαν από τα οινοποιεία, είτε από την τοπική σας κάβα, είτε διαδικτυακά. Πιο απλό δεν γίνεται! Την ημέρα του event, απλώς συνδεθείτε, ανοίξτε ένα μπουκάλι και απολαύστε το πρόγραμμα.

Ορισμένες virtual γευσιγνωσίες πηγαίνουν και ένα βήμα παρακάτω, διοργανώνοντας παράλληλα μαθήματα μαγειρικής από εγκεκριμένους σεφ που συνεργάζονται με τα οινοποιεία, με συνταγές που έχουν σχεδιαστεί ρητά για να ταιριάζουν με τα κρασιά. Άλλα οινοποιεία προσφέρουν συναυλίες ζωντανής μουσικής και περιηγήσεις στους αμπελώνες. Με λίγα λόγια, υπάρχει κάτι για όλους.

Αυτό που κάνει αυτές τις virtual εμπειρίες τόσο μοναδικές είναι ότι πολλές φορές, διοργανώνονται από τα ίδια τα οινοποιεία ή τους οινοπαραγωγούς. Αυτές οι βιντεοδιασκέψεις, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επιτρέπουν στους προσκεκλημένους να αλληλεπιδρούν με το προσωπικό του οινοποιείου, μαθαίνοντας για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του. Έτσι, μαθαίνουμε από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα έφτιαξαν λεπτομέρειες για τα κρασιά που πρόκειται να δοκιμάσουμε. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί ή επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού, διότι υπάρχει συνεχής καθοδήγηση και από τους διοργανωτές και από τους οινοπαραγωγούς. Επομένως, ακόμη και εσείς που δεν είστε πλήρως εξοικειωμένοι με την διαδικασία της γευσιγνωσίας ενθαρρύνεστε να συμμετάσχετε. 

Πριν από λίγα χρόνια, πολλοί θα ήταν αρνητικοί στην ιδέα των virtual γευσιγνωσιών κρασιού σε πλατφόρμες όπως το Zoom. Σήμερα όμως, βρίσκουμε πολλούς ενθουσιώδεις υποστηρικτές, οι οποίοι απολαμβάνουν την διαδικασία με την ίδια ευχαρίστηση.

Όσο για το μέλλον, φαίνεται ότι πολλά οινοποιεία σκοπεύουν να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τις virtual εμπειρίες τους, ακόμη και αφού ανοίξουν ξανά οι φυσικοί χώροι. Η σύνδεση με τους λάτρεις του κρασιού έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ. Λοιπόν, τι περιμένετε; Ο κόσμος του κρασιού σας δίνει την δυνατότητα να ξανασυνδεθείτε μαζί του! Στην υγειά σας!

Αν σας πείσαμε να δοκιμάσετε αυτή την εμπειρία μπορείτε να τσεκάρετε τα events που διοργανώνει το Cinque Wine Bar με virtual reality περιηγήσεις οινοποιείων https://www.cinque.gr/virtual-reality-winery-tour/ και online γευσιγνωσίες https://www.cinque.gr/virtual-wine-tasting-event/

Πηγή: Milford Daily News

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2021/03/04/wine_decanting_ti_prepei_na_gnorizete/