Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί

Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί

Το αφιέρωμα του WineLovers με τις χριστουγεννιάτικες συνταγές συνεχίζεται! Σήμερα το μενού έχει κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί! Το κατεξοχήν φαγητό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι η γεμιστή γαλοπούλα. Ωστόσο, κάποιοι μπορεί να μην είναι θαυμαστές του συγκεκριμένου πουλερικού και να ψάχνουν εναλλακτικές συνταγές στην ίδια κατηγορία και το κοτόπουλο είναι μια καλή εναλλακτική. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Αν την θεωρείτε πολύ απλή για κυρίως γεύμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, μπορείτε να την προετοιμάσετε τις μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που συνήθως κάνουμε πιο απλά και εύκολα γεύματα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 3 εκατοστών

2 μεσαία κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

90 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. μουστάρδα

1 φύλλο δάφνης

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κ.σ. νερό, περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και βινεγκρέτ πορτοκάλι.

Το φαγητό αυτό συνδυάζεται εξαιρετικά με ένα σκουρόχρωμο ροζέ από Grenache rouge, Αγιωργίτικο, Tempranillo.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2020/12/16/xristougenniatiko_trapezi_oi_protaseis_krasion_tou_winelovers/