Γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Beaujolais Nouveau 2020!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Beaujolais Nouveau 2020!

Τον μήνα Νοέμβριο ένα είναι το σημαντικότερο γεγονός για τους λάτρεις του κρασιού ανά τον κόσμο: η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau. Κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου κυκλοφορεί το κόκκινο αυτό κρασί, το οποίο χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ των Γάλλων έχει ανακηρυχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο. Φέτος το Beaujolais Nouveau 2020 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και καθότι WineLovers κι εμείς αναμένουμε την κυκλοφορία του.

Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της ημέρας κυκλοφορίας του νέου κρασιού, ανοίγουν τα πρώτα μπουκάλια στα bistrot του Παρισιού, ενώ και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας διοργανώνονται κάθε χρόνο γιορτές και φεστιβάλ όπου χιλιάδες άνθρωποι δοκιμάζουν επιτόπου την καινούργια σοδειά. 

Beaujolais Nouveau 2020

Ακούγονται πολλά για την φετινή σοδειά της ποικιλίας Gamay. Οι καιρικές συνθήκες υπήρξαν ακραίες, όπως και όλο το 2020, καθώς την άνοιξη σημειώθηκε μια περίοδος με πολλές και έντονες βροχοπτώσεις, την οποία διαδέχθηκε μια περίοδος πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας το καλοκαίρι. Αυτό το γεγονός προκάλεσε το να ωριμάσουν γρηγορότερα οι καρποί, οπότε να γίνει γρηγορότερα η συγκομιδή. Φυσικά αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Ωστόσο, από ότι λένε οι ειδικοί η συγκεκριμένη ποικιλία, παρότι αποτέλεσε πρόκληση η φετινή επεξεργασία της για τους οινοπαραγωγούς, δείχνει να προσαρμόζεται στην κλιματική αλλαγή. 

Τρόποι σερβιρίσματος και γευστικοί συνδυασμοί

Το συγκεκριμένο κρασί είναι γνωστό ότι παρότι κόκκινο κρασί σερβίρεται δροσερό και συγκεκριμένα η προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 11℃. Καθότι έχει μια φρέσκια φρουτώδη γεύση με έντονη οξύτητα και χωρίς τις πικρές τανίνες της φλούδας, μπορεί να καταναλωθεί σαν απεριτίφ ή να συνδυαστεί με ένα ελαφρύ γεύμα όπως σαλάτες και ορεκτικά, αλλά και με φρουτένια επιδόρπια. Στην Νορβηγία μάλιστα, το συνδυάζουν συχνά με ψάρια όπως ο μπακαλιάρος.

Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε τη φετινή χρονιά δεν θα επιτρέψουν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau. Τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει από το να το αποκτήσουμε, καθώς το βρίσκουμε σε πολύ προσιτές τιμές, και να κάνουμε οινογευσία στο σπίτι μαζί με ορεκτικά και τους αγαπημένους μας virtually κοντά μας.

Happy Beaujolais Nouveau Day!

Διαβάστε ακόμη: https://winelovers.gr/2020/11/13/pws_boroume_na_syndiasoume_hmiglyka_kai_glyka_krasia_sto_kyriws_geuma/