Wine bars στην Αθήνα: oι προτάσεις του Wine Lovers

Wine bars στην Αθήνα: oι προτάσεις του Wine Lovers
Wine bars στην Αθήνα: oι προτάσεις του Wine Lovers

Τα ελληνικά κρασιά μπορούν να σταθούν αντάξια στην διεθνή αγορά και αυτά είναι τα wine bars στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε εξαιρετικές ποικιλίες συνοδευόμενες από εξαιρετικές γεύσεις. Η Αθήνα εκτιμά το καλό κρασί και φαίνεται.

Kiki de Grèce

Γαλλικός αέρας στην καρδιά της Αθήνας.

Το όνομα προέρχεται από την Γαλλίδα Kiki de Montparnasse, περιζήτητη μούσα καλλιτεχνών στο Παρίσι του 1920 με μεγάλη αδυναμία στο κρασί. 30 ελληνικές ετικέτες κρασιού, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε και σε ποτήρι, σε συνδυασμό με την εγχώρια δημιουργική κουζίνα είναι ότι χρειάζεται κανείς για μια ευχάριστη έξοδο. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την ρεβυθάδα με βουβαλίσιο καπνιστό λουκάνικο Σερρών και την σαλάτα κινόα με ψητή κολοκύθα και καπνιστό χέλι. Θα μας θυμηθείτε…

Ηπίτου 4, Αθήνα, 210 3211279.

By the Glass

Μια διατριβή στον οίνο.

Στεγάζεται στην Στοά Ράλλη, μια στοά που σε ταξιδεύει στο χρόνο. Από την άνοιξη και μέχρι τον Οκτώβριο λειτουργεί και ο κρυφός κήπος, με θέα την πέτρινη εκκλησία και το γλυπτό προς τον άγνωστο καλλιτέχνη, που μεταλλάσουν την αύρα του αστικού τοπίου. Με πάνω από 500 ελληνικές και ξένες ετικέτες κρασιού, από τις οποίες 200 μπορούμε να απολαύσουμε σε ποτήρι, και με πολλές ακόμη επιλογές για σαμπάνια και old vintage αποστάγματα, αποτελεί ένα από τα πιο εξειδικευμένα μαγαζιά στην Αθήνα και ακόμη και ο λιγότερο εξοικειωμένος γευσιγνώστης πρέπει να το επισκεφτεί.

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3232560, https://bytheglass.gr/

Heteroclito

Σταυροδρόμι πολιτισμών.

Στον κατάλογό τους βρίσκουμε περισσότερες από 200 ετικέτες με έμφαση στα κρασιά που ακολουθήθηκαν ήπιες μέθοδοι καλλιέργειας και οινοποίησης. Σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι την πρώτη μέρα κάθε μήνα αλλάζουν οι προτάσεις σε ποτήρι. Συνδυάζοντας τα με τις γεύσεις του Feyrouz αναβιώνεται η σύνδεση του κρασιού και της διαχρονικής γαστρονομικής παράδοσης των λαών της ανατολικής Μεσογείου.

Φωκίωνος 2 & Πετράκη, Αθήνα, 210 3239406, https://www.heteroclito.gr/

Oinoscent

Η έκπληξη.

1000 ετικέτες, με τον ξένο αμπελώνα να υπερτερεί, από τις οποίες υπάρχουν 50 προτάσεις κρασιών by the glass, που εναλλάσσονται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Τα πιάτα του σεφ Χρήστου Μπούκα συμπληρώνουν εξαιρετικά τις γεύσεις και τα αρώματα του κρασιού.

Βουλής 45-47, Αθήνα, 210 3229374.

Vintage Wine bar & bistro

Κλασική επιλογή για wine bars.

Ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών μαγαζί σε κεντρική τοποθεσία με υπέροχη αισθητική και μεγάλες τζαμαρίες, που δίνουν την ψευδαίσθηση του αίθριου, ιδιαίτερα αγαπητό στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας. Προσφέρουν και τις 500 ετικέτες κρασιών τους σε ποτήρι, ενώ η μεγάλη ποικιλία τιμών, γεωγραφικών προελεύσεων, τύπων και στυλ κρασιών, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς “ουρανίσκους”. Η καινοτομία του συστήματος Coravin, που εισχωρεί στη φιάλη μέσα από τον φελλό, “ρουφώντας” την επιθυμητή ποσότητα κρασιού, χωρίς να ανοίγει η φιάλη είναι από τα χαρακτηριστικά που το κρατούν ακόμη στην κορυφή.

Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα, 213 0296570, http://www.vintagewinebistro.com/

Vinarte

Μια ιταλική νότα στα Νότια Προάστια.

Με 500+ ετικέτες κρασιών διατηρώντας Ιταλικό ύφος και προσθέτοντας έντονα την ελληνική γαστρονομία περιπλέκει είδη και γεύσεις σε ένα μεσογειακό ταξίδι.

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, https://www.vinarte.gr/el/

Materia Prima cava & wine bar

Η παρουσίαση είναι αρκετά σημαντική.

Η ζεστή ατμόσφαιρα και η μικρή αυλή στο πίσω μέρος του αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές wine bars στο Κουκάκι. Φιλοξενεί 300+ ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, 50 εκ των οποίων τις βρίσκει κανείς και σε ποτήρι. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του χώρου αποτελεί η γυάλινη κάβα-κελάρι στο κέντρο, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει την ποικιλία που τον ενδιαφέρει. Η ενημερωμένη λίστα κρασιών ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και καλύπτει όλα τα γούστα και τιμές.

Φαλήρου 68, Κουκάκι, 210 9245935.

Διαβάστε ακόμη: