6 συμφέρουσες προτάσεις για homing και οινογευσία

Μια από τις νέες τάσεις που έφερε η πανδημία του Covid-19 στην καθημερινότητά μας, είναι και το Homing.  Δηλαδή, τo να μένουμε σπίτι και να διασκεδάζουμε με τους αγαπημένους μας, όσο πιο ποιοτικά γίνεται. Και όπως κάθε τάση που έρχεται, θα έχει και τη σχετική διάρκεια ζωής ακόμα και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να συνοδεύσουμε νόστιμα γεύματα φτιαγμένα από τα χέρια μας, την ακρόαση ενός play list που έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι ή και τις ρομαντικές στιγμές που ανακαλύψαμε ξανά με το σύντροφό μας, από μια ή και…  περισσότερες φιάλες ξεχωριστού κρασιού. Εμείς σας προτείνουμε 6 περιπτώσεις – value for money and precious for taste- ετικετών που αξίζει να βάλετε στην κάβα σας και να ανοίξετε σε κάθε τέτοια περίσταση.

Λευκό

Monograph 2019, Μοσχοφίλερο, Γαία Οινοποιητική – 5,50€

Το Monograph είναι ένα κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής και τυπικό χαρακτήρα Μοσχοφίλερου. Σίγουρα, θα σας φέρει αναμνήσεις εξόδου στο cozy bar της περιοχής σας, αλλά είναι και εξαιρετικό για συνοδεία γευμάτων μέτριας αλλά και υψηλής γευστικής έντασης. 

Σαν τα Μάραθα 2019, Ασύρτικο, Οινοποιείο Σύρου – 11,90€

Το Ασύρτικο με καταγωγή την Σύρο, αλλά και υβριδικό αποτέλεσμα της σαντορινιάς ποικιλίας, αποτελεί μια πιο «εκλεπτυσμένη» επιλογή για στιγμές «κατ’ οίκον» γευσιγνωσίας. Mineral χαρακτήρας και νότες lime, περγαμόντο, γκέιπφρουτ και ροδάκινου, μια εξαιρετική συντροφιά ακόμα κι αν είστε μόνοι.

Ροζέ

Ακακίες 2018, Ξινόμαυρο, Κτήμα Κυρ-Γιάννη – 7,19€ – 7,89€

Κλασσική αλλά και πάντα επίκαιρη ετικέτα, οι  Ακακίες είναι ένα ξεχωριστό ελληνικό ροζέ κρασί, με ελαφρώς πιο έντονο χρώμα, αρώματα κόκκινών φρούτων, βοτάνων και υψηλή οξύτητα. Ιδανικό για να «ξεφύγετε» ακούγοντας τα συλλεκτικά σας βινύλια, ή χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα μαζί με τους αγαπημένους σας. 

Merlot Single Vineyard 2019, Domaine Costa Lazaridi – 13,90€ – 14.80€

Το ροζέ του Κώστα Λαζαρίδη, με φανερές επιρροές από την Προβηγκία, είναι ένα Merlot που ξεφεύγει από την ελληνική οικογένεια των ροζέ, χάρη στην απαλή απόχρωσή του και το εκρηκτικό φρουτώδες άρωμα του. Ένας οίνος «όχημα» για να πετάξετε με τη σκέψη στα μέρη που αγαπάς, αλλά και ένας πολύτιμος σύμβουλος για να σχεδιάσετε τα επόμενα μεγάλα ταξίδια σας.

Ερυθρά

Mrs 2017, Syrah-Ρωμέικο, Οινοποιείο Μανουσάκη – 7,20€

Εξαιρετικό χαρμάνι της ποικιλίας Syrah με την γηγενή ποικιλία Ρωμέικο, σας κερδίζει αμέσως με τα αρώματα κόκκινων φρούτων και τις νότες πράσινης πιπεριάς. Μια κυρία (Mrs) με τρόπους και ευγένεια που αν είστε λάτρεις του ερυθρού οίνου, αξίζει να βρεθεί στο τραπέζι σας. 

Νάουσα 2017, Ξινόμαυρο, Οινοποιείο Δαλαμάρα – 14,80€ – 15,10€

Ένα από τα πιο φινετσάτα κρασιά της περιοχής, που δεν χρειάζεται να περιμένετε μια πενταετία για να απολαύσετε τα χαρίσματά του. Ανοιχτό ρουμπινί χρώμα, μέτρια ένταση, με ζωηρή οξύτητα που ξεκουράζει τον ουρανίσκο και πικάντικη επίγευση, συνοδεύει εξαιρετικά τις αναζητήσεις σας σαν chef ειδικά αν τα πιάτα σας είναι κόκκινο κρέας με αρωματικά.