Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ψύξετε ένα μπουκάλι κρασί;

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ψύξετε ένα μπουκάλι κρασί;

Δοκιμάσαμε εννέα μεθόδους που προτείνονται για την ψύξη του κρασιού και καταλήξαμε σε μία που θα δροσίσει το μπουκάλι σας σε μόλις πέντε λεπτά.

Για το πείραμα, χρησιμοποιήσαμε 9 πανομοιότυπα μπουκάλια λευκό κρασί και τις ακόλουθες 9 μεθόδους που βρήκαμε στο διαδίκτυο ή ακούσαμε από φίλους:

  1. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, με συνεχή ανατάραξη
  2. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, χωρίς ανατάραξη
  3. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και χωρίς αλάτι, χωρίς ανατάραξη
  4. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και συσκευή immersion circulator ρυθμισμένη στους 7 ° C
  5. Κρασί μέσα σε πλαστική σακούλα zipper-lock στην κατάψυξη
  6. Μπουκάλι που τοποθετήθηκε οριζόντια, σε καταψύκτη
  7. Μπουκάλι που τοποθετήθηκε κάθετα, σε καταψύκτη
  8. Μπουκάλι τυλιγμένο σε ένα υγρό πανί, όρθιο, σε καταψύκτη
  9. Μπουκάλι που τοποθετήθηκε όρθια, στο ψυγείο

Σε κάθε φιάλη γράψαμε την μέθοδο ψύξης και παίρναμε τη θερμοκρασία κάθε μπουκαλιού ανά 5 λεπτά. Η θερμοκρασία δωματίου ήταν στους 22°C και η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού είναι στους 7 ° C.

Τα Αποτελέσματα

  1. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, με συνεχή ανατάραξη 5 λεπτά
  2. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και αλάτι, χωρίς ανατάραξη 11 λεπτά
  3. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και χωρίς αλάτι, χωρίς ανατάραξη 15 λεπτά
  4. Μπουκάλι σε μεταλλικό κουβά με πάγο και συσκευή immersion circulator ρυθμισμένη στους 7 ° C 15 λεπτά
  5. Κρασί μέσα σε πλαστική σακούλα zipper-lock στην κατάψυξη 50 λεπτά
  6. Μπουκάλι που τοποθετήθηκε οριζόντια, σε καταψύκτη 60 λεπτά
  7. Μπουκάλι που τοποθετήθηκε κάθετα, σε καταψύκτη 85 λεπτά
  8. Μπουκάλι τυλιγμένο σε ένα υγρό πανί, όρθιο, σε καταψύκτη, μετά από 85 λεπτά σταματήσαμε και ακόμα το κρασί είχε θερμοκρασία 9 ° C
  9. Μπουκάλι που τοποθετήθηκε όρθια, στο ψυγείο, μετά από 85 λεπτά σταματήσαμε και ακόμα το κρασί είχε θερμοκρασία 15 ° C

Οπότε, η λύση είναι ο μεταλλικός κουβάς με πάγο. Κάτι ξέρουν οι sommeliers που σερβίρουν το κρασί!

Πηγή: go-wine