Ο πιο αμφιλεγόμενος οινοποιός του κόσμου πουλάει ένα μπουκάλι για $34,000!

Ο πιο αμφιλεγόμενος οινοποιός του κόσμου πουλάει ένα μπουκάλι για $34,000!

Ο Loïc Pasquet είναι ίσως ο πιο αμφιλεγόμενος οινοποιός στον κόσμο. Ειδικεύεται στο να παράγει κρασί με τον τρόπο που γινόταν πριν από την επιδημία φυλλοξήρας που εξάλειψε τα περισσότερα σταφύλια της Γαλλίας τον 19ο αιώνα. Στα αμπέλια του κανείς βρίσκει σπάνιες ποικιλίες σταφυλιών, όπως castets, mancin και pardotte, και παλαιώνει τα κρασιά του σε αμφορείς και όχι σε δρύινα βαρέλια.

Βέβαια, τα τελευταία γεγονότα για τον Loïc Pasquet έχουν ως εξής: Το 2015, 500 από τα πολύτιμα αμπέλια του καταστράφηκαν από βανδαλισμό. Δύο μήνες αργότερα, ο Pasquet κρίθηκε ένοχος ότι αφαίρεσε με απάτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα από 650.000 δολάρια που έλαβε σε ενισχύσεις και επιχορηγήσεις για την προώθηση του κρασιού του, κυρίως στην Κίνα.

Μετά από αυτό, ο Pasquet ανακοίνωσε ότι η σοδειά του για το 2015 – μόνο 550 φιάλες συνολικά – θα πουληθεί για € 30,000 (περίπου $ 34,000) ανά φιάλη. Για να το υποστηρίξει αυτό, ισχυρίζεται ότι, η διαφορά μεταξύ του κρασιού του και αυτό των ανταγωνιστών του είναι “η ίδια διαφορά που έχει ένα 2CV Citroën και μια Ferrari”.

Ο Pasquet είναι εξαιρετικά επιτυχημένος στο να πουλάει το κρασί του στη Ρωσία και την Κίνα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κρασί σαν αυτό στον κόσμο, και είναι κατασκευασμένο σε τόσο μικρές ποσότητες ώστε η τιμή του δεν κάνει εντύπωση στους αγοραστές του.

Πηγή: go-wine.com