Γλυφοσάτη βρέθηκε σε κρασιά της Καλιφόρνια, ακόμη και οργανικά

Γλυφοσάτη βρέθηκε σε κρασιά της Καλιφόρνια, ακόμη και οργανικά

Όσα κρασιά της Καλιφόρνια εξετάστηκαν βρέθηκαν να περιέχουν το βασικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto, τη γλυφοσάτη, η οποία έχει κατηγοριοποιηθεί ως καρκινογόνος παράγοντας στις Η.Π.Α. αλλά και παγκοσμίως.

Γλυφοσάτη βρέθηκε σε κρασιά της Καλιφόρνια, ακόμη και οργανικά

Η ομάδα ευαισθητοποίησης, Moms Across America, έστειλε 10 μπουκάλια με κρασί που παράγεται στην Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων οργανικών ποικιλιών, στο Microbe Inotech Lab στο Σέντ Λούις.

Και στα δέκα κρασιά βρέθηκε γλυφοσάτη σε διαφορετικές αναλογίες!

Τα συγκεκριμένα κρασιά προέρχονται από διαφορετικά οινοποιεία που βρίσκονται στις βόρειες ακτές της Καλιφόρνια – Κοιλάδα Νάπα, κομητεία Σόνομα και κομητεία Μεντοτσίνο – περιοχές γνωστές και ως “Χώρα του Κρασιού”.

Τα επίπεδα μόλυνσης από τη γλυφοσάτη ήταν 28 φορές υψηλότερα στα συμβατικά κρασιά από ότι στα βιολογικά.

Το υψηλότερο ποσοστό γλυφοσάτης βρέθηκε σε ένα Cabernet Sauvignon, ποικιλία του 2013, και το χαμηλότερο σε ένα βιολογικό Syrah, επίσης ποικιλία του 2013.

Όπως και να’χει, οι Γερμανοί επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ακόμη και η μικρότερη ποσότητα γλυφοσάτης είναι ικανή να καταστρέψει τα πολύτιμα βακτήρια στο έντερο και έτσι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων. Τα βακτήρια που αποικίζουν το έντερό μας είναι υπεύθυνα για το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επίσης, η γλυφοσάτη έχει συνδεθεί με τη διέγερση των καρκινικών κυττάρων του στήθους.

**Εμείς στο WineLovers σας συνιστούμε προσοχή στο κρασί που αγοράζετε και προέρχεται από τις περιοχές της Καλιφόρνια μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος.