Οι νέες παγκόσμιες τάσεις στο κρασί για το 2019!

Οι νέες παγκόσμιες τάσεις στο κρασί για το 2019!

Πλησιάζει το τέλος του 2018 και αυτό σημαίνει ότι είναι ώρα να δούμε τι επιφυλάσσει το 2019 για την παγκόσμια βιομηχανία του κρασιού.

Οι νέες παγκόσμιες τάσεις στο κρασί για το 2019!

#1: Ελκυστικές ετικέτες και συσκευασίες

Οι καταναλωτές του 2019 ενδιαφέρονται περισσότερο για τη συσκευασία. Οι νέοι λάτρεις του κρασιού θα επικεντρωθούν στα μπουκάλια με τις πιο δημιουργικές -οπτικά- ετικέτες, δηλαδή:

  • Το χρώμα της ετικέτας
  • Το μέγεθος του λογότυπου
  • Το είδος του λογότυπου

Οι παράγοντες αυτοί θα επηρεάσουν την προθυμία των καταναλωτών να αγοράσουν ένα κρασί. Για τα εστιατόρια και τα οινοπωλεία, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να δοθεί περισσότερη σημασία στην οπτική παρουσίαση και τα οπτικά βοηθήματα που υπάρχουν στα μενού των κρασιών τους.

#2: Τα διεθνή κρασιά θα κερδίσουν περισσότερο έδαφος

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2018 έδειξαν μια άνοδο στις εισαγωγές κρασιών από άλλες χώρες. Το 2019, αναμένεται να συνεχίσει αυτή η τάση αφού οι καταναλωτές ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις διεθνείς τάσεις στο κρασί.

Συγκεκριμένα, τα κρασιά από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία φαίνεται ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση το νέο έτος.

Για τα εστιατόρια και τα οινοπωλεία αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να εμπλουτίσουν τις λίστες τους με επιλογές από την διεθνή βιομηχανία οίνου, φροντίζοντας οι τιμές των μπουκαλιών να είναι προσιτές στο ευρύ κοινό.

#3: Αυξάνεται η ζήτηση για το Μπορντό

Τα κόκκινα κρασιά που παράγονται στην περιοχή Μπορντό της Γαλλίας βρίσκονται πάντοτε στη λίστα με τα κλασικά και αγαπημένα κρασιά. Όμως, ο ανταγωνισμός και οι υψηλές τιμές τους προκάλεσαν μείωση της δημοτικότητας τους, ιδίως στους νέους λάτρεις του κρασιού.

Τώρα, ωστόσο, το κρασί Μπορντό επανέρχεται δυναμικά στην αγορά με νέες, πιο προσιτές τιμές και αναμένεται να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος.

Πηγή: uncorkd.biz