Οι κίνδυνοι των Χριστουγέννων για τους λάτρεις του κρασιού … και πώς να τους αποφύγετε!

Οι κίνδυνοι των Χριστουγέννων για τους λάτρεις του κρασιού ... και πώς να τους αποφύγετε!

Αυτή είναι η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, λέει το γνωστό και αγαπημένο τραγούδι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι έτοιμο με τα στολίδια και τα φωτάκια του, τα κουλουράκια, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αρχίζουν να μυρίζουν στους δρόμους και τα σπίτια και οι λάτρεις του κρασιού … ήδη αναρωτιούνται πώς θα τα καταφέρουν και φέτος να επιλέξουν τα καλύτερα κρασιά και δώρα. Εμείς έχουμε πολλές απαντήσεις. Συνεχίστε το διάβασμα.

Οι κίνδυνοι των Χριστουγέννων για τους λάτρεις του κρασιού … και πώς να τους αποφύγετε!

Οι κατεργάρηδες των Χριστουγέννων

Η αγορά του κρασιού που θα συνοδεύσει το Χριστουγεννιάτικο δείπνο που θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας είναι μια ευχάριστη στιγμή …. Μάλλον, δύσκολη και μπερδεμένη θα λέγαμε. Τι κρασί να πάρετε; Πόσοι προτιμούν κόκκινο και πόσοι λευκό; Τι ποικιλία να επιλέξετε;

Ψυχραιμία. Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε η καλύτερη λύση είναι η παραδοσιακή. Δηλαδή ένα Μπορντό, ένα Chardonnay ή ένα κόκκινο ή λευκό Βουργουνδίας και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Η κατάρα της Γαλοπούλας

Το λένε και οι ειδικοί, ότι δηλαδή είναι αδύνατο να βρεις ένα κρασί που να ταιριάζει απόλυτα με τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Εντάξει, “αδύνατο” είναι κάπως απόλυτη λέξη. Πάρτε χαρτί και μολύβι:

  • Λευκό ή κόκκινο Βουργουνδίας
  • Chardonnay
  • Pinot Noir
  • Μπορντό
  • Chianti

Τα σημειώσατε;

Rockin’ Around the Christmas Tree… Εσείς τι θα πιείτε;

Κι έτσι φτάνει η τρομερή στιγμή του σερβιρίσματος. Και όλα πάνε πολύ στραβά. Η θεία Μαρία πίνει ακόμα το κρασί που έχετε σερβίρει στο καλωσορίσμα και δεν θέλει με τίποτα να αλλάξει στο κόκκινο που έχετε επιλέξει για το δείπνο. Α, και η γιαγιά ρωτάει αν εκείνο το λευκό κρασί στον πάγκο της κουζίνας είναι το περσινό που ήπιε και της άρεσε…

Αρχίζετε να ιδρώνετε… Όχι, είναι η ώρα να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας. Βάλτε τη μουσική που αγαπάτε και μαζέψτε τα ποτήρια του καλωσορίσματος. Ε, δεν θα πάει και χαμένο το εκπληκτικό κρασί που διαλέξατε με τόση φροντίδα.

Είναι η ώρα να θαυμάσουν όλοι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ εσείς θα βάζετε στα κρυφά το κρασί του δείπνου στα ποτήρια τους. Αφού το ξέρουμε όλοι ότι στο τέλος αυτό θα τους αρέσει περισσότερο.

Ποιος ήταν το καλύτερο παιδί φέτος;

Εσείς, ασυζητητί! Τώρα που όλοι έχουν χορτάσει και πίνουν τις τελευταίες γουλιές από τα ποτήρια τους, κοιτάτε τα δώρα κάτω από το δέντρο με την άκρη του ματιού σας. Αχ τι να είναι, άραγε; Αναρωτιέστε..

Να είναι εκείνο το μπουκάλι με το Μπαρόλο, η σαμπάνια Armand de Brignac το γοητευτικό ημερολόγιο γευσιγνωσίας, ή εκείνη η θήκη με όλα τα σύνεργα κρασιού που είδατε και σας άρεσε;

Ανοίγοντας σιγά σιγά τη συσκευασία, απλώς εύχεστε να μην είναι κανένα πλαστικό ποτήρι κρασιού που αλλάζει χρώμα ή ακόμα χειρότερα εκείνα τα πολύχρωμα διακοσμητικά σαλιγκαράκια που μπαίνουν στα ποτήρια για να ξεχωρίζετε ποιο είναι το δικό σας.

Τώρα, πια, όπως και να έχει μπορείτε να αναπνεύσετε ελεύθερα. Τα έχετε πάει περίφημα!