6 κρασιά για το χειμώνα που θα λατρέψετε!

6 κρασιά για το χειμώνα που θα λατρέψετε!

Κατεβάστε τα πουλόβερ από το πατάρι γιατί όπως λέει και ο Οίκος των Σταρκ στο Game of Thrones …. “Winter is coming!”. Όσο για το κρασί… Εδώ θα βρείτε τα hot κρασιά για τη low θερμοκρασία του χειμώνα!

6 κρασιά για το χειμώνα που θα λατρέψετε!

Ξεκινάμε πάντα πρώτα από τα κλασικά …

All Time Classics

#1: Nebbiolo

Όποιος κι αν ήταν αυτός που σκαρφίστηκε τη φράση “Η εμφάνιση μπορεί να εξαπατήσει” σίγουρα στο μυαλό του είχε το Nebbiolo. Ναι, φαίνεται ωχρό και ευχάριστο όπως το Pinot Noir, αλλά αυτό το “τέρας” από το Πιεμόντε έχει υψηλή οξύτητα και “τραγανές” ταννίνες που θα δημιουργήσουν για εσάς μια αξέχαστη εμπειρία.

Κλασικές ποικιλίες: Barolo, Barbaresco, Roero, Valtellina και Gattinara.

Οινοζευγαρώματα: ριζότο, αλλαντικά, χειμερινό σκουός, μανιτάρια, τρούφες και φανταχτερά μαχαιροπίρουνα.

#2: Shiraz

Είναι η εποχή για κάτι έντονο. Το αυστραλιανό Shiraz είναι γνωστό για τις ισχυρές γεύσεις μαύρων φρούτων, τις πολλαπλές γευστικές αποχρώσεις και το υψηλό του ABV (14% -15%). Θα σας ζεστάνει γρήγορα.

Κλασικές ποικιλίες: Barossa Valley, McLaren Vale.

Οινοζευγαρώματα: ψητά κρέατα, λαχανικά, καλαμπόκι, δερμάτινες καρέκλες και χιόνι.

Και ύστερα προχωράμε στις εκπλήξεις …

You’re in for a surprise!

#3: Cabernet Sauvignon

Αυτό το πολυεπίπεδο κρασί με την πολύπλοκη αλλά εξαιρετικά φίνα γεύση είναι το κρασί των στοχαστών. Και το χειμώνα μη μου πείτε …. όλο και κάποιο βράδυ περνά με συζητήσεις φιλοσοφικού περιεχομένου, απολογισμούς ζωής και αναπολήσεις παλιών ερώτων. Ε, μα γι’ αυτό κι εμείς το προτείνουμε για τις χειμωνιάτικες νύχτες αυτής της ψυχικής αναζήτησης.

Κλασικές ποικιλίες: Médoc (Pauillac, Saint-Julien, Margaux), Graves, Napa Valley, Maipo, Coonawarra.

Οινοζευγαρώματα: πιπεράτες μπριζόλες, στήθος από κρέας, ψητό, πάπια, χήνα, φακές, πατάτες, σκέψη και αναμνήσεις.

#4: Chardonnay

Τώρα ήρθε η στιγμή για το πλούσιο Chardonnay. Γεύσεις από βανίλια, βούτυρο, καραμέλα και απαλές νότες εσπεριδοειδών … Τι άλλο να πω για να σας πείσω; Α.. Ναι.. Μήπως θυμάστε πώς μυρίζει η βελανιδιά; Αν όχι, θα θυμηθείτε με ένα ποτήρι Chardonnay.

Κλασικές ποικιλίες: California (North Coast, Central Coast, Santa Barbara), Burgundy (Puligny-Montrachet, Meursault, Grand Cru Chablis, Pouilly-Fuissé), Willamette Valley, New Zealand

Οινοζευγαρώματα: κοτόπουλο, γαλοπούλα, λαβράκι, αστακό, τυρί gruyere, μανιτάρια, ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος, σούπες με βάση τη κρέμα γάλακτος και θέα στο δάσος.

#5: Σαμπάνια

Τι; Επειδή είναι ακριβή; Υπάρχουν και οικονομικές εναλλακτικές λύσεις. Εξάλλου, είναι αποδεδειγμένο ότι, οι φυσαλίδες θεραπεύουν την κατάθλιψη του χειμώνα. Bubble up your blues!

Κλασικές ποικιλίες: Montagne de Reims, Côte de Blanc, και Valée de la Marne

Οινοζευγαρώματα: Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, πατάτες, μπέικον, χοιρινό, ποπ κορν, τυρί, ξηροί καρποί, Frank Sinatra και Michael Bublé (Τυχαίο, το ορκίζομαι!).

#6: Port

Λες ότι δε σου αρέσει το Port; Εγώ, πάλι, λέω ότι δε σου αρέσει το Port … προς το παρόν! Σίγουρα δεν το έχεις δοκιμάσει μπροστά στο τζάκι τα γιορτινά βράδια για να δεις πόσο ανακουφιστική είναι η συγκεντρωμένη του γεύση και η ευθύτητά του.

Κλασικές ποικιλίες: Cima Corgo

Οινοζευγαρώματα: μπλε τυρί (stilton, roquefort, gorgonzola), κρεμ brûlée, μαύρο κέικ, κεράσι, τρούφα σοκολάτας, καρύδια και Αγκάθα Κρίστι.