Εσύ θα έβαζες πάγο στο κρασί σου;

Εσύ θα έβαζες πάγο στο κρασί σου;

Τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό από ένα δροσερό ποτήρι κρασί  – αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που το κρασί σας δεν είναι αρκετά παγωμένο; Διάφοροι μπειρογνώμονες λένε την άποψή τους σχετικά με το αν πρέπει να βάζει κανείς πάγο στο κρασί του και αποκαλύπτουν εναλλακτικές μεθόδους ψύξης του κρασιού …

Εσύ θα έβαζες πάγο στο κρασί σου;

Πρέπει κανείς να βάζει πάγο στο κρασί;

Η άποψη που επικρατεί είναι ότι τα παγάκια στο κρασί είναι faux pas: αραιώνουν και διαλύουν τις γεύσεις του κρασιού σας.

Οι υπάλληλοι του service σε πασίγνωστα εστιατόρια και winebars χαρακτηρίζουν τα παγάκια στο κρασί ως την “πιο ενοχλητική συνήθεια των πελατών.”

Ωστόσο, αρκετά οινοποιεία έχουν παράξει κρασιά που προορίζονται για σερβίρισμα με πάγο, συμπεριλαμβανομένου του Moët Ice Impérial Rosé NV που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος.

Επιπλέον, σε μερικές μεσογειακές χώρες γίνεται όλο και πιο κοινό να προσφέρεται πάγος όταν σερβίρεται λευκό ή ροζέ κρασί στις βεράντες των εστιατορίων.

Εναλλακτικές Μέθοδοι Ψύξης

Οι ειδικοί συστήνουν να τοποθετήσετε μερικά σταφύλια στην κατάψυξή σας και στη συνέχεια να ρίξετε αυτά τα κατεψυγμένα σταφύλια στο ποτήρι με το κρασί σας.

Με αυτόν τον τρόπο, το κρασί σας θα κρυώσει χωρίς όμως να χαθεί η γεύση του.

Επίσης, υπάρχει και ο “παγοκρύσταλλος” του κρασιού, Corkcicle, τον οποίο φυλάσσετε στην κατάψυξή σας. Όταν είναι να σερβίρετε τοποθετείτε τον παγοκρύσταλλο κρασιού μέσα στο μπουκάλι και το κρασί παγώνει καθώς το ρίχνετε στα ποτήρια. Πρόκειται για ένα έξυπνο gadget που διατηρεί το κρασί σε δροσερή θερμοκρασία πολύ περισσότερο από τον πάγο και (το σημαντικότερο) δεν αραιώνει το ποτό. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να βάλετε (παγωμένο) νερό στο κρασί σας, σκεφτείτε το καλύτερα…

Πηγή: decanter.com