Το Λονδίνο δεν είναι η πόλη του κρασιού αλλά μπορείς να βρεις κρασί από όλες τις πόλεις!

Το Λονδίνο δεν είναι η πόλη του κρασιού αλλά μπορείς να βρεις κρασί από όλες τις πόλεις!

Ζωντανό κέντρο της Τέχνης, της Οικονομίας, της Πολιτικής, του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και της Μόδας, το Λονδίνο θεωρείται ως η πιο “πολυσύχναστη” μητρόπολη της Ευρώπης. Είναι επίσης μια διεθνής πρωτεύουσα του κρασιού, όπου μπορείτε να γευτείτε φημισμένα κρασιά σε ιστορικά καταστήματα, καλαίσθητα μπαρ ή αριστοκρατικά εστιατόρια.

Το Λονδίνο δεν είναι η πόλη του κρασιού αλλά μπορείς να βρεις κρασί από όλες τις πόλεις!

Μπορείτε να απολαύσετε ένα πρωινό μαρτίνι, ένα ποτήρι μπύρα σε βικτοριανό πάγκο ή το κλασικό απογευματινό τσάι. Πάνω απ ‘όλα, μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα αφρώδη κρασιά της Αγγλίας και να επισκεφθείτε μερικά από τους νέους χώρους γευσιγνωσίας που βρίσκονται μόλις μια ώρα έξω από το Λονδίνο.

Πού να δειπνήσετε

Το Les 110 de Taillevent προσφέρει 110 κρασιά με το ποτήρι συνδυασμένα με την κλασική γαλλική κουζίνα.

Το Noble Rot Wine Bar προσφέρει μια εξαιρετική κουζίνα και άφθονο κρασί.

Απολαύστε μια γεύση από το πραγματικό Λονδίνο στο Soho stalwart Andrew Edmunds, όπου η λίστα με τα κρασιά έχει μερικές απίστευτες εκπλήξεις.

Παραγγείλτε από το παλιομοδίτικο μενού στο Sweetings, ένα στρειδοπωλείο αμετάβλητο από το 1889.

Γύρω από την πόλη, υπάρχουν γεύσεις από όλο τον κόσμο, όπως από την Ταϊλάνδη στο Som Saa, την Ινδία στο Dishoom, την χώρα των Βάσκων στο Sagardi ή την Τουρκία στο Yosma.

Πότε να πάτε

Το Λονδίνο είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο. Από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο, όμως, δεδομένου ότι η ημέρα διαρκεί περισσότερο, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Πού να δοκιμάσετε κρασί

Συνδυάστε ένα ταξίδι στις πλούσιες κομητείες του Sussex και του Kent με μια επίσκεψη στο Ridgeview Wine Estate για περιήγηση και γευσιγνωσία στο χωριό Ditchling.

Στο οινοποιείο Hush Heath, η γευστική περιήγηση περιλαμβάνει δενδρόκηπους και δασικές εκτάσεις. Παραγγείλτε από πριν ένα αγγλικό πικνίκ ή κλείστε ένα τραπέζι στο κοντινό, Goudhurst Inn.

Κάντε κράτηση για ένα απολαυστικό γεύμα στο Bolney Estate, ή απλά μείνετε στο καφέ του. Η κράτηση από πριν είναι απαραίτητη για όλα τα κτήματα.

Εάν έχετε αυτοκίνητο, αγοράστε ένα παγωμένο μπουκάλι αγγλικό fizz και κατευθυνθείτε στην ακτή Kent για φρέσκα στρείδια Whitstable στο Wheelers Oyster Bar.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για μια περιεκτική περιήγηση από τους επαγγελματίες του English Wine Tasting Tours. Εάν ο χρόνος δεν επιτρέπει το ταξίδι στους αμπελώνες, μπορείτε να δοκιμάσετε τους αφρώδεις οίνους στο The Wine Pantry, το Greenberry Café ή το Roast Restaurant στο Borough Market.

Τα Δημοφιλή κρασιά του Λονδίνου

Τα καλύτερα αγγλικά κρασιά είναι σίγουρα τα αφρώδη. Οι παραδοσιακές ποικιλίες σαμπάνιας Pinot Noir, Chardonnay και Pinot Meunier έχουν τη γεύση από τα ανοιξιάτικα λιβάδια και τα ευωδιαστά δέντρα της Αγγλίας. Το ήπιο, δροσερό κλίμα στις νότιες κομητείες του Hampshire, το Sussex και το Kent δίνει φρεσκάδα στα αγγλικά κρασιά.

Τα κρασιά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι από το Nyetimber, το Gusbourne, το Wiston Estate, το Hambledon, τη Hattingley Valley και το Ridgeview. Επίσης, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για το Camel Valley καθώς και νέα κρασιά από το Mayfield, το Exton Park και την Bride Valley.

Πηγή: https://www.winemag.com/2017/01/05/london-united-kingdom-best-wine-travel-destinations-2017/