Γιορτάστε με αυτές τις 9 … βασιλικές σαμπάνιες!

Γιορτάστε με αυτές τις 9 ... βασιλικές σαμπάνιες!
Γιορτάστε με αυτές τις 9 ... βασιλικές σαμπάνιες!

Αυτές οι 12 σαμπάνιες που θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο έχουν λάβει (πραγματικά!) … τη βασιλική σφραγίδα!

#1: Σαμπάνια Bollinger

Η Σαμπάνια Bollinger έλαβε την έγκρισή από τη βασίλισσα Βικτώρια το 1884. Η μάρκα είναι γνωστή για τις σαμπάνιες με γεύση που πλησιάζει την ποικιλία pinot noir και έχουν μακρά διαδικασία ωρίμανσης.

#2: Σαμπάνια GH Mumm

Η GH Mumm πουλά οκτώ εκατομμύρια μπουκάλια σαμπάνιας κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων μερικών από προηγούμενα έτη που έχει αγοράσει η βασιλική οικογένεια. Οι σαμπάνιες GH Mumm πωλούνται σε 150 χώρες, οπότε θα μπορέσετε σίγουρα να βρείτε ένα μπουκάλι – ή και δύο.

#3: Krug

Δεν είναι περιέργο που η Krug έχει λάβει τη βασιλική σφραγίδα: είναι ο μόνος οίκος που προσφέρει “πέντε ποικιλίες ίδιας και αδιαμφισβήτητης ποιότητας και αριστείας” σύμφωνα με τη βασιλική οικογένεια.

#4: Σαμπάνια Lanson

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, η Lanson είναι από τους παλαιότερους οίκους σαμπάνια που λειτουργούν ακόμη και σήμερα, αφού άρχισε την παραγωγή του το 1760!

#5: Σαμπάνια Laurent-Perrier

Ο Laurent-Perrier υπερηφανεύεται για τη βασιλική του σφραγίδα αφού είναι ένας από τους ωραιότερους οίκους Σαμπάνιας στον κόσμο – και η βασιλική οικογένεια φαίνεται να συμφωνεί. Για μια ειδική σας περίσταση, δοκιμάστε μία από τις πιο πρωτοποριακές σαμπάνιες του οίκου: Ultra Brut, Cuvée Rosé και Grand Siècle.

#6: Σαμπάνια Louis Roederer

Η σαμπάνια Louis Roederer είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο η σαμπάνια Lanson: Ιδρύθηκε το 1776, το ίδιο έτος που το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε τον έλεγχο των ΗΠΑ. Σήμερα παράγει πολλά είδη σαμπάνιας, συμπεριλαμβανομένης της Cristal, μιας ποικιλίας που προορίστηκε για τον Τσάρο Αλέξανδρο Β’, την οποία και εσείς φυσικά μπορείτε να απολαύσετε.

#7: Σαμπάνια Moët & Chandon

Το σλόγκαν της Moët & Chandon είναι “haring the magic of champagne with the world.” Μας προτρέπει δηλαδή να τη δοκιμάσουμε.

#8: Veuve Clicquot

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Veuve Cliquot, η σαμπάνια “είναι το τέλειο συμπλήρωμα των πιο ξςχωριστών κοινωνικών εκδηλώσεων.”

#9: Pol Roger et Cie

Πώς γιορτάζεις σε έναν γάμο; Μα φυσικά, με τη σαμπάνια με την οποία γιορτάστηκε ένας βασιλικός γάμος (Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ).

Πηγή: foodandwine.com