Το κόκκινο κρασί προσθέτει μια ελαφρώς γλυκιά αλλά πλούσια γεύση στα σπαγγέτι, μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!
Μακαρόνια σπαγγέτι μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με καρύδια και μαϊντανό!
Υλικά
5 φλιτζάνια νερό
3 1/4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
Αλάτι
3/4 της συσκευασίας σπαγγέτι
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 μικρές σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι καρύδια, ψημένα και χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano για τη συνταγή, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, τα 3 φλιτζάνια κρασί και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι το σημείο al dente. Στραγγίζουμε και κρατάμε 1/4 φλιτζάνι του υγρού μείγματος.
Σε ένα τηγάνι, θερμαίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι κρασί και το υγρό μείγμα που έχουμε κρατήσει και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Ανακατεύουμε μαζί τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τα υγρά, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα καρύδια, το 1/2 φλιτζάνι τυρί και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι και τινάζουμε το τηγάνι για να ανακατευτούν.
Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε, βάζοντας επιπλέον τριμμένο τυρί στο τραπέζι.
Πηγή://bothakelder.co.za/