Μακαρόνια σπαγγέτι μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με καρύδια και μαϊντανό!

Μακαρόνια σπαγγέτι μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με καρύδια και μαϊντανό!

Το κόκκινο κρασί προσθέτει μια ελαφρώς γλυκιά αλλά πλούσια γεύση στα σπαγγέτι, μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Μακαρόνια σπαγγέτι μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με καρύδια και μαϊντανό!

Υλικά

5 φλιτζάνια νερό
3 1/4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
Αλάτι
3/4 της συσκευασίας σπαγγέτι
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 μικρές σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι καρύδια, ψημένα και χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano για τη συνταγή, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, τα 3 φλιτζάνια κρασί και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι το σημείο al dente. Στραγγίζουμε και κρατάμε 1/4 φλιτζάνι του υγρού μείγματος.

Σε ένα τηγάνι, θερμαίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι κρασί και το υγρό μείγμα που έχουμε κρατήσει και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ανακατεύουμε μαζί τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τα υγρά, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα καρύδια, το 1/2 φλιτζάνι τυρί και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι και τινάζουμε το τηγάνι για να ανακατευτούν.

Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε, βάζοντας επιπλέον τριμμένο τυρί στο τραπέζι.

Πηγή://bothakelder.co.za/