Ένα μουσείο κρασιού γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στους 2 κόσμους του μπορντό!

Το Μπορντό, η περιοχή, είναι ιστορικά ασυναγώνιστο όσον αφορά στην παραγωγή ωραίων κρασιών παγκοσμίως.

Ένα μουσείο κρασιού γεφυρώνει το χάσμα

Το Μπορντό, η πόλη του λιμανιού του ποταμού Garonne, έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο ως κέντρο εμπορίου κρασιού. Ιστορικά, όμως, δεν είναι αγαπημένη πόλη και, περιέργως, πέρα ​​από τους εμπορικούς δεσμούς του, το Μπορντό είχε ελάχιστη σχέση με τους οινοπαραγωγούς στις αναπτυσσόμενες περιοχές που περιβάλλουν την πόλη.

Ωστόσο, ένα φιλόδοξο μουσείο κρασιού που άνοιξε στην πόλη του Μπορντό στη δυτική όχθη του ποταμού το 2016 έχει βάλει στόχο να το αλλάξει αυτό. Προσφέροντας σε στιγμιότυπα την παγκόσμια κουλτούρα του κρασιού με ένα μοντέρνο και πολυτελές στυλ με τη χρήση πολυμέσων, το La Cité du Vin ελπίζει να αποτελέσει κρίσιμο σύνδεσμο μεταξύ του αστικού κέντρου του εμπορίου κρασιών και των μυριάδων παραγωγών, που ιστορικά έχουν διαχωριστεί.

Ένα μουσείο κρασιού γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στους 2 κόσμους του μπορντό!
Ο χρόνος ξενάγησης στο μουσείο είναι 2 ώρες. Η ξενάγηση τελειώνει με ένα απολαυστικό ποτήρι κρασί

Και απλά ως πολιτιστικό κέντρο, η Πόλη του Κρασιού (όπως λέγεται το Μουσείο) είναι επιτυχημένη από πολλές απόψεις. Ως σύμβολο, το καμπυλωτό, σύγχρονο κτίριο που σχεδιάστηκε από την XTU, μια παριζιάνικη αρχιτεκτονική επιχείρηση, στροβιλίζεται μέσα από το ποτάμι και μοιάζει να δηλώνει ότι το συντηρητικό Μπορντό δεν υπάρχει πια.

Ένα μουσείο κρασιού γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στους 2 κόσμους του μπορντό!
Ένα τραπέζι-μπουφέ δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενδώσουν στη φανταστική εμπειρία της γευσιγνωσίας…

Το La Cité περιλαμβάνει 10 επίπεδα: ένα wine bar, ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, εκθεσιακούς χώρους, χώρους για ειδικές γευστικές δοκιμές, θέατρο (με το όνομα Thomas Jefferson) και, στον τελευταίο όροφο, ένα πανοραμικό εστιατόριο με εκπληκτική θέα στην πόλη.

Ένα μουσείο κρασιού γεφυρώνει το χάσμα
Το La Cité αποφεύγει συνειδητά την προώθηση του Μπορντό

Αλλά στην καρδιά του θα βρείτε μια μόνιμη έκθεση 19 θεματικών χώρων που παρέχουν μια γενική εικόνα των αμπελώνων του κόσμου, την ανάπτυξη των οικόσιτων αμπελιών, τις περιπλοκές του τρόπου παραγωγής του κρασιού, τις αποχρώσεις της γευσιγνωσίας και του ποτού, καθώς και ιστορικές παρουσιάσεις για τη μεταφορά και την απόλαυση του κρασιού που χρονολογούνται από το 6000 π.Χ.

Πηγή: independent.co.uk / New York Times