Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί – η Κρήτη στην 4η θέση!

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί - η Κρήτη στην 4η θέση!

Σύμφωνα με το vinepair.com στην 4η θέση με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το κρασί βρίσκεται η Κρήτη! Αλλά πάμε να δούμε και τους υπόλοιπους.

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί

#5: Κοιλάδα Hamel – en – Aarde, Νότια Αφρική

Παραθαλάσσιες περιπέτειες σας περιμένουν στη νεότερη Βουργουνδική περιοχή του Νέου Κόσμου!

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί - η Κρήτη στην 4η θέση!

Η Νότια Αφρική είναι πλούσια σε περιοχές που αφορούν το κρασί, μερικές από τις οποίες έχουν γίνει δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί λόγω του ότι βρίσκονται κοντά στο Κέιπ Τάουν.

Η πανέμορφη κοιλάδα Hemel-en-Aarde, που μεταφράζεται εύστοχα ως “παράδεισος και γη”, είναι μια περιοχή ψυχρού κλίματος που παράγει κρασιά Βουργουνδίας από Pinot Noir μέχρι Chardonnay.

Μόλις μιάμιση ώρα νοτιοανατολικά του Κέιπ Τάουν, η κοιλάδα Hemel-en-Aarde προσφέρεται για μια ημερήσια εκδρομή, αλλά μια ακόμη καλύτερη ιδέα θα ήταν να μείνετε στην παραλιακή πόλη Hermanus, ακριβώς κάτω από τον ποταμό. Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στα εξαιρετικά οινοποιεία της περιοχής, τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, μπορούν να συνδυαστούν με χαλαρωτικές ώρες στην παραλία, καγιάκ ή και παρακολούθηση φαλαινών, για τις οποίες η πόλη είναι διάσημη.

#4: Κρήτη, Ελλάδα

Οι ντόπιοι οινοποιοί και οι σεφ επιστρέφουν στις αρχαίες ρίζες σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί - η Κρήτη στην 4η θέση!

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει υπέροχες παραλίες και την πέτρινη αρχιτεκτονική των άλλων νησιών, αλλά οι πόλεις της τείνουν να είναι πιο κοσμοπολίτικες, πλούσιες σε νυχτερινή ζωή και εστιατόρια. Στο λιμάνι του Ηρακλείου, στη βόρεια ακτή της Κρήτης, βρίσκεται η κύρια αμπελουργική περιοχή του νησιού, όπου οι ντόπιοι δίνουν νέα έμφαση στις αρχαίες ποικιλίες σταφυλιών και την παραδοσιακή κουζίνα.

Πολλές από τις ποικιλίες σταφυλιών που βρίσκονται στην Κρήτη είναι άγνωστες σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου.

#3: Βόρεια Ακτή Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Μετά τις πυρκαγιές του 2017, οι κορυφαίες περιοχές κρασιού της Καλιφόρνια είναι ανοικτές για επαγγελματικούς σκοπούς.

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί - η Κρήτη στην 4η θέση!

Μια διαδρομή μέσα από τη Βόρεια ακτή της Καλιφόρνια αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα οινοποιεία και αμπελώνες έμειναν άθικτα και, ωστόσο, η περιοχή έχει δει μια σοβαρή μείωση του τουρισμού εξαιτίας των πυρκαγιών.

Ο τουρισμός αποτελεί βασική βιομηχανία στη βόρεια ακτή της Καλιφόρνια, γι ‘αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ να σχεδιάσετε ένα ταξίδι.  Οι επισκέπτες της Νάπα, του Sonoma και του Mendocino δεν θα απολαύσουν μόνο τη ζεστή φιλοξενία και το καλό κρασί, αλλά επίσης θα βοηθήσουν τους ανθρώπους εκεί να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

#2: Κοιλάδα d’Aosta, Ιταλία

Ένας πολιτιστικός χώρος με καταπληκτικές κορυφές για όσους αγαπούν την ύπαιθρο

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί - η Κρήτη στην 4η θέση!

Η κοιλάδα d’Aosta είναι μια μυστική περιοχή κρασιού στην Ιταλία, η οποία συχνά μένει στο περιθώριο λόγω της μεγαλύτερης περιφέρειας του Πιεμόντε στο νότο. Συνορεύοντας με τη  Γαλλία και την Ελβετία, η ορεινή κοιλάδα d’Aosta έχει τη δική της κουλτούρα που επηρεάζεται από όλες τις γύρω περιοχές. Τα ιταλικά και τα γαλλικά είναι και οι δύο επίσημες γλώσσες, και μεγάλο μέρος του πληθυσμού μιλάει την τοπική διάλεκτο: Valdôtain.

Η Valle d’Aosta φιλοξενεί μερικές από τις υψηλότερες κορυφές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένου του Mont Blanc. Η πεζοπορία είναι δημοφιλής το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα προτιμάται το σκι. Από την πόλη της Aosta στο κέντρο της κοιλάδας, οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν δυτικά προς το Mont Blanc ή ανατολικά προς το Monte Rosa στο μονοπάτι κρασιού Valle d’Aosta, δοκιμάζοντας κρασιά από τοπικές ποικιλίες όπως η Fumin και η Prié Blanc, καθώς και ιταλικές ή ελβετικές ποικιλίες όπως η Petite Arvine, η Nebbiolo, και τα διεθνή σταφύλια.

#1: Κορσική, Γαλλία

Το συναρπαστικό νησί με τα δυσεύρετα κρασιά!

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου για το κρασί - η Κρήτη στην 4η θέση!

Η Κορσική τώρα τελευταία συγκεντρώνει την προσοχή για το δραματικό της τοπίο και τα ολοένα και υψηλότερου επιπέδου κρασιά. Παράκτιοι αμπελώνες με παραθαλάσσιες πόλεις απαρτίζουν την περίμετρο του νησιού, πλαισιωμένες από θάλασσα και βουνά.

Εδώ, οι λάτρεις του κρασιού έχουν πρόσβαση σε κρασιά που μόλις πρόσφατα άρχισαν να μπαίνουν στις αγορές και στις κορυφαίες λίστες, όπως αυτές του Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη και του Canlis στο Σιάτλ.

Ενώ η οινοποίηση έχει μακρά ιστορία στην Κορσική, τα περισσότερα κρασιά καταναλώνονται σε τοπικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, πολλοί οινοποιοί καλωσορίζουν τους επισκέπτες και πωλούν κρασιά στα οινοποιεία τους, προσφέροντας τους μια φανταστική εμπειρία.

Πηγή: vinepair.com