Cake σοκολάτας με Cabernet Sauvignon!

Cake σοκολάτας με κόκκινο κρασί!

Όλοι μαγειρεύουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτοντας μια ή δυο γουλιές ώστε να εμπλουτίσουμε τις σάλτσες και τις πατάτες μας. Ένα κόκκινο Cabernet Sauvignon, λοιπόν, θα προσθέσει φρουτώδεις νότες και θα φωτίσει αυτό το κέικ σοκολάτας, το οποίο είναι ιδανικό ως επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό μας γεύμα.

Cake σοκολάτας με Cabernet Sauvignon!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 ‘

Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 20′

Υλικά για το Cake:

1/2 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο χωρίς αλάτι

1 1/4 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

1 φλιτζάνι ζάχαρη σε κόκκους

1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι Cabernet Sauvignon, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το Γλάσο:

1 ημίγλυκη μπάρα σοκολάτας, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο χωρίς αλάτι, κομμένο σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

2 κουταλιές της σούπας Cabernet Sauvignon, ζεσταμένο

χοντρό αλάτι

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βήμα Πρώτο

Φτιάχνουμε το cake: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 °C, αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκατοστών με βούτυρο χωρίς αλάτι και το ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι kosher σε ένα μεσαίο μπολ. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί την ζάχαρη, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αποκτήσουν ένα παλ χρώμα.

Χτυπάμε σε ένα φλιτζάνι το κρασί με τη βανίλια. Προσθέτουμε το πρώτο μας μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα Δεύτερο

Τοποθετούμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε από 45 έως 50 λεπτά. Αφήνουμε το cake να κρυώσει εντελώς.

Βήμα Τρίτο

Φτιάχνουμε το γλάσο: Βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο  και το σιρόπι καλαμποκιού σε ένα μεγάλο κύπελλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στην ψηλή ένταση με διαστήματα των 20 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας μεταξύ των διαστημάτων. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και τις δύο κουταλιές της σούπας κρασί. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να πυκνώσει ελαφρά.

Βήμα Τέταρτο

Αναποδογυρίζουμε το cake σε ένα πιάτο και το αντιστρέφουμε ξανά χρησιμοποιώντας μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με το γλάσο την κορυφή, αφήνοντάς το να στάζει από τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με νιφάδες από χοντρό αλάτι και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να σταθεί το γλάσο, για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: foodandwine.com