Οικολογικό δέρμα από κρασί εισάγει Ιταλός επιχειρηματίας!

Το δέρμα από κρασί είναι η νέα οικολογική μόδα. Δημιουργείται από τα στέμφυλα, δηλαδή τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια που περισσεύουν από το πάτημα των σταφυλιών. Το δέρμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν σκοτώνονται ζώα για να φτιαχτεί. Είναι ανθεκτικό και δίνει την αίσθηση ότι είναι πραγματικό δέρμα. Η ιδέα ανήκει στον Ιταλό επιχειρηματία Gianpiero Tessitore. Οι εργασίες για τη δημιουργία δέρματος άρχισαν το 2014. Συνεργάστηκε με ιταλικά ερευνητικά κέντρα και το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Το 2016 ίδρυσε την εταιρία Vegea με δέρματα από κρασί στο Μιλάνο και κατάφερε να συνδυάσει δυο, από τους πιο επιτυχημένους ιταλικούς κλάδους. Το κρασί με τη μόδα. Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή κρασιού, καθώς κατέχει το 18% της παγκόσμιας αγοράς.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Gianpiero Tessitore είχε την ιδέα για ένα δέρμα , φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο προστατεύει τα ζώα. Το συγκεκριμένο δέρμα κατασκευάζεται από τα στέμφυλα, δηλαδή τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια που περισσεύουν από το πάτημα των σταφυλιών και έχει την αίσθηση πραγματικού δέρματος.

Οι εργασίες για την παραγωγή του δέρματος από κρασί ξεκίνησαν το 2014, σε συνεργασία με ιταλικά ερευνητικά κέντρα και το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

Ο Gianpiero Tessitore ίδρυσε το 2016 στο Μιλάνο την εταιρεία Vegea με δέρματα από κρασί και κατάφερε να συνδυάσει τους δύο, πιο επιτυχημένους ιταλικούς κλάδους: το κρασί και τη μόδα.

Τον Απρίλιο του 2017 κέρδισε το βραβείο «Global Change Award», που διοργανώθηκε από την εταιρία H&M.

Σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρίας Vegea, κάθε χρόνο παράγονται 26 δισεκατομμύρια λίτρα κρασί. Από την επεξεργασία τους, προκύπτουν 7 δισεκατομμύρια κιλά στέμφυλα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε 3 δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δέρμα.

Τα δέρματα της εταιρείας Vegea απευθύνονται και σε εταιρίες αυτοκινήτων που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν φιλικά προς το περιβάλλον καθίσματα. Σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση PETA, η BMW, η Chevrolet, η Honda, η Hyundai, και η Volkswagen, κάνουν οικολογικό το εσωτερικό κάποιων μοντέλων τους.

Η Vegea δεν είναι η μοναδική εταιρία που φτιάχνει «εναλλακτικά» δέρματα. Η Green Banana Paper, είναι μια startup στο νησί Κοσράε στην Ειρηνικό Ωκεανό, η οποία φτιάχνει δέρματα από μπανάνες και η Mycoworks στο Σαν Φρανσίσκο φτιάχνει δέρματα από μανιτάρια.

Πηγή: valueforlife.gr