Ζευγαρώνοντας κρασί με φαγητό: Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα!

Ζευγαρώνοντας κρασί με φαγητό: Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα!

Η σαμπάνια και τα στρείδια είναι ένα κλασικό ζευγάρωμα κρασιού με φαγητό. Επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Cabernet Sauvignon και η μπριζόλα είναι αδιαχώριστα, όπως για παράδειγμα ο Calvin και ο Hobbes. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, αντί να σας πούμε για τα καλύτερα ζευγαρώματα θα σας πούμε για τα χειρότερα. Γιατί; Επειδή, μερικές φορές, το να μαθαίνουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε βοηθά περισσότερο.

Ζευγαρώνοντας κρασί με φαγητό: Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα!

Είναι, αλήθεια, ένα ατυχές ζευγάρωμα τόσο κακό; Ναι. Μερικά τέτοια ζευγαρώματα σας εγγυώνται ένα γερό χανγκόβερ ή έναν ξεγυρισμένο στομαχόπονο.

#1: Εγώ, ο Απαισιότατος! (Απληστία)

Βρίσκεστε σε κάποιο εστιατόριο και για καλή σας τύχη … κερνάει κάποιος άλλος ή καλύτερα, πήρατε μια παχιά αύξηση και θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να παρασυρθείτε από την απληστία σας και να συνδυάσετε:

  • Χαβιάρι με Cabernet Sauvignon – Μπλιάχ!
  • Παϊδάκια με Μοσχάτο – Ε, όχι!

#2: Οι Αταίριαστοι (Οκνηρία)

Αυτή το “ατυχές” ζευγάρωμα συμβαίνει όταν επιλέγετε με βάση αυτά που σας αρέσουν και δεν σκέπτεσθε το πώς και το αν συνδυάζονται. Για παράδειγμα, συμβαίνει όταν παραγγέλνετε πρώτα το κρασί και μετά το φαγητό σας. Ε, τότε είναι πιθανό να παραγγείλετε:

  • Τονοσαλάτα με Chianti – μπρρρρ… Ξινό!

#3: Χανγκόβερ (Λαγνεία)

Μόλις κάνατε ένα ωραίο μπάνιο και θέλετε να απολαύσετε ό,τι άλλο μπορείτε. Ο συνδυασμός κρασιού και φαγητού αυτής της κατηγορίας γίνεται αργά το βράδυ, όταν όλες οι άμυνές σας κοιμούνται. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε συνδυασμό με το αλκοόλ είναι μία από τις κύριες αιτίες του χανγκόβερ. Οπότε κρατηθείτε και μην συνδυάσετε:

  • Κόκκινο κρασί και κέικ σοκολάτας
  • Chardonnay και παγωτό

#4: Η καταστροφή του ουρανίσκου (Οργή)

Μετά από ένα τέτοιο ζευγάρωμα, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορείτε να γευτείτε. Το στόμα σας θα γίνει ένας κόμπος. Γι’αυτό μην συνδυάσετε:

  • Syrah και Γλυκόξινο κοτόπουλο

#5: Γροθιά στο Στομάχι (Λαιμαργία)

Τα τρόφιμα με υψηλή περιέκτικότητα σε λιπαρά με κρασιά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ είναι απολαυστικά σε γεύση … αλλά το στομάχι σας θα υποφέρει!

  • Burgundy και Λαζάνια

#6: Η Σκιά (Φθόνος)

Αυτού του είδους τα ζευγαρώματα είναι από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν ακόμη και οι πιο ειδικοί για το κρασί. Το κρασί δεν πρέπει να επισκιάζει τη γεύση του φαγητού και το αντίστροφο. Γι’αυτό προσέξτε και μην συνδυάσετε:

  • Viognier και Τάρτα λεμόνι

#7: “Εγώ πίνω μόνο …” (Υπερηφάνεια)

Όλοι ξέρουμε έναν άνθρωπο που πίνει μόνο Cabernet Sauvignon. ή που προτιμά το λευκό κρασί επειδή ορκίζεται ότι το κόκκινο κρασί του φέρνει πονοκέφαλο.

  • Chardonnay και Μεξικάνικη κουζίνα – Πάει η γεύση του Chardonnay!
  • Merlot και Αγκινάρες, Πράσινα φασόλια, λαχανάκια Βρυξελλών – Αν αγαπάτε αυτά τα λαχανικά, τότε είναι κρίμα να τα συνδυάσετε με κόκκινο κρασί.

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;;

Πηγή: http://winefolly.com/tutorial/