Επιτέλους η επιστήμη αποδεικνύει ότι πίνοντας κρασί στη μπανιέρα γινόμαστε εξυπνότεροι!

{winelovers.gr}-{Πίνοντας κρασί στη μπανιέρα}-{190318}

Ναι, επιτέλους! Τι καλύτερο να μαθαίνουμε ότι τα πράγματα και οι στιγμές που απολαμβάνουμε κάνουν καλό και στην υγεία μας!

Σίγουρα όλοι ζηλεύουμε τις φωτογραφίες ανθρώπων που πίνουν ένα ποτήρι καλό κρασί ενώ βρίσκονται και χαλαρώνουν μέσα στη μπανιέρα τους. Τώρα όμως, έχουμε καλά νέα να σας πούμε αφού η επιστήμη μας λέει ότι το κρασί σε συνδυασμό με το μπάνιο μας κάνει εξυπνότερους!

Για πάμε να δούμε τα πλεονεκτήματα …

  • Τα οφέλη ενός ζεστού μπάνιου για την υγεία είναι αντικείμενο συζήτησης εδώ και αιώνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να αυξήσει τη σωστή ροή του αίματος και να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις.
  • Το μπάνιο μπορεί, επίσης, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα τη μείωση του άγχους. Με άλλα λόγια, ένα λουτρό βοηθά τη ροή των ενδορφινών, μια παρόμοια διαδικασία που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.
  • Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος με το λουτρό μπορεί επίσης να έχει τα ίδια οφέλη με τη σάουνα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αύξηση των πρωτεϊνών θερμικού σοκ σε επαναλαμβανόμενη βάση μπορεί να αυξήσει δραστικά τη διάρκεια ζωής.
  • Σύμφωνα με το Women’s Health, τα φυτοχημικά στο κρασί αυξάνουν την καλή χοληστερόλη σας, ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τις στεφανιαίες αρτηρίες. Ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί ημερησίως θα σας βοηθήσει να δείτε αυτό το αποτέλεσμα.
  • Το αλκοόλ βελτιώνει την ανταπόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος. Και όταν το σάκχαρό σας είναι υπό έλεγχο, το σώμα σας δεν θα αποθηκεύσει τόση γλυκόζη ως λίπος.
  • Το κρασί μπορεί να σας κάνει εξυπνότερους. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει τις γνωσιακές λειτουργίες του εγκεφάλου, καθώς προάγει τη βελτιωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλό.
  • Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (ή λευκό) καθημερινά θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά.
  • Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρασί μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.
  • Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (1-2 ποτήρια κρασιού) θα ενισχύσει επίσης τη δημιουργικότητα σας.

Ακόμα εδώ είστε; Πιάστε ένα ποτήρι κρασί και ίσια στην μπανιέρα σας!

Πηγή: http://www.whiskeyriff.com/