Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και λευκού κρασιού!

Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και λευκού κρασιού!

Απογειώστε τις γεύσεις αυτού του πιάτου με άγριο ρύζι και λευκό κρασί.

Όπως το αλάτι, έτσι και το αλκοόλ αναδεικνύει τη γεύση στο φαγητό. Αυτή η συνταγή με μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και λευκού κρασιού είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

Όπως το κοτόπουλο θα χρυσίζει σε ένα γενναιόδωρο κομμάτι λιωμένου βουτύρου, η κουζίνα σας θα γεμίσει υπέροχα αρώματα μανιταριών και λευκού κρασιού. Το κρασί που θα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά σίγουρα χρειάζεται να είναι εύγευστο.

Ένα Vermentino, για παράδειγμα, δημιουργεί έναν υπέροχο αρωματικό ατμό, καθώς εξατμίζεται στο τηγάνι, ενισχύοντας τη γεύση των μανιταριών και φωτίζοντας την τελική σάλτσα. Ένα Greco, από την άλλη πλευρά, ταιριάζει με τη σάλτσα και αφήνει μια πλούσια γεύση στο στόμα.

Η Συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά                                                                                  Μερίδες: 4, ανάλογα με την όρεξη
Κόστος πιάτου κατά προσέγγιση: 25 ευρώ

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 στήθη κοτόπουλου
1 κουτί κρέμα μανιταριού (ισοδύναμo 298 γραμμ.)
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 1/2 φλυτζάνια φρέσκων λευκών μανιταριών, κομμένων σε φέτες
Λίγο αποξηραμένο μαϊντανό ή θυμάρι
Φρέσκο ​​μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το βούτυρο λειώσει, προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου και μαγειρεύουμε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά.

2. Ρίχνουμε την κρέμα μανιταριών και στη συνέχεια το λευκό κρασί στο τηγάνι και ανακατεύουμε αργά μέχρι να γίνουν μείγμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και και τον αποξηραμένο μαϊντανό ή θυμάρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι για το ανακάτεμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης, το εσωτερικό του κοτόπουλου να μην είναι πλέον ροζ και τα μανιτάρια να είναι μαλακά.

3. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το κοτόπουλο ως βάση, έπειτα τα μανιτάρια και τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε με άγριο ρύζι ή ζυμαρικά.

Πηγή: winespectator.com/